РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _13.09._ 2018 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _тринадесети август_ 2018 г. в състав:

 

                     Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                             Съдебни заседатели:

                                                   Членове:

 

при участието на секретаря _Росица Петрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_307_ по описа за _2018_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Предявен е иск с правно основание чл.127, ал.2 от СК.

******************************************************

На основание изложеното, съдът

РЕШИ:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете П.П.Й., ЕГН **********, по отношение на малолетното дете А.П.Й., ЕГН ********** и по отношение на малолетното дете Й.П.Й., ЕГН ********** на техния баща П.Й.В., ЕГН **********, и определя местоживеенето на децата на адреса на бащата, а именно: ***.

          ОПРЕДЕЛЯ режима на лични контакти на майката С.Н.А. с ЕГН **********,*** с малолетните деца П.П.Й., ЕГН **********, А.П.Й., ЕГН ********** и Й.П.Й., ЕГН **********, както следва:

МАЙКАТА има право да вижда и взема децата при себе си  всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца от 10 часа на съботния ден до 17 часа в неделния ден, с преспиване на децата при майката и по 20 последователни дни през лятото, когато това не съвпада с платения годишен отпуск на бащата и децата не са на училище, с право на преспиване на децата при майката.

ОСЪЖДА С.Н.А. /със сочена по-горе самоличност/, да ЗАПЛАЩА ежемесечна издръжка за малолетните деца П.П.Й., ЕГН **********, А.П.Й., ЕГН ********** и Й.П.Й., ЕГН **********, платима чрез техния баща П.Й.В. /със сочени по-горе данни/, в размер по 130 (сто и тридесет) лева за всяко едно от децата, считано от 04.05.2018 г. до настъпване на причини за изменение или прекратяване на дължимостта на издръжката, ведно със законната лихва за забава върху всяка просрочена вноска, считано от датата на дължимост на съответната  вноска до окончателното й изплащане.

ДЕЛОВОДНИТЕ РАЗНОСКИ остават за всяка от страните така както ги е направила.

ОСЪЖДА С.Н.А. /със сочена по-горе самоличност/, да ЗАПЛАТИ държавна такса върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 561,60 лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: