РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _07.11._ 2011 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _единадесети  октомври_ 2011 г. в състав:

 

                         Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_115_ по описа  за _2011_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Предявен е иск за делба - втора фаза след допускане на делбата.

          С решение по настоящото дело  РС-Левски е допуснал да се извърши съдебна делба между Д.И. и И.И. върху подробно описани недвижим имот и движими вещи.

Назначено е вещо лице – инж. К.А.,  което е дало заключение за пазарната стойност на имота, за стойността на всеки един от дяловете.

Назначено е вещо лице икономист, което е дало заключение за пазарната стойност на допуснатите до делба движими вещи, както и вещо лице инженер, което е дало заключение за пазарната стойност на допуснатите до делба автомобили.

Предвид възможността на всеки от съделителите да се поставят реално в дял движими вещи, съдът счита, че следва да състави проект за делба между страните съобразно представените заключения на вещите лица – инженер и икономист.

Относно недвижимия имот – същия е неподелям, поради което не следва да се включва в проекто-разделителния протокол.

          Водим от горното, съдът

                                                Р Е Ш И :

          НА ОСНОВАНИЕ чл.347 от ГПК СЪСТАВЯ ПРОЕКТ ЗА ДЕЛБА между Д.И. с ЕГН ********** *** и И.И. с ЕГН ********** ***, със съдебен адрес *** както следва:

От допуснатите до делба с решение № 81/10.06.2011 г. на РС Левски по гр.д. 115/2011 г. движими вещи се обособяват два дяла, както следва:

 

ДЯЛ ПЪРВИ:

ЛЕК АВТОМОБИЛ „Рено *”, с рег. № * на стойност 10 000 лв.

         

ДЯЛ ВТОРИ:

ТОВАРЕН АВТОМОБИЛ „Фолксваген *”, с двигател № *, с рама № *, с рег. № * на стойност 600 лв.

ЛЕК АВТОМОБИЛ „Форд *”, с рег. № * на стойност 3500 лв.

 цветен телевизор на стойност – 100 лв., автоматична пералня на стойност 128 лв., ел. бойлер на стойност 60 лв., хладилник на стойност 100 лв., готварска печка на стойност 240 лв., немска пералня на стойност 360 лв., трифазна фуражомелка на стойност 1617,50 лв., фуражен силоз около 10 тонен на стойност 450 лв., метален контейнер на стойност 153 лв., трифазен циркуляр на стойност 300 лв., парно и инсталация на стойност 1046,50 лв., трифазна пекарна – трифурнова на стойност 240 лв.  - или вещи на обща стойност 8600 лв.

          ЗА УРАВНЕНИЕ на дяловете получилият дял първи ще трябва да заплати на получилият дял втори сумата от 700 лв.

След влизане на решението в законна сила да се призоват страните,  за предявяване на съставения проект за разделителен протокол и изслушване на възраженията им по него.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Плевенски окръжен съд в 14-дневен срок от съобщението до страните, че е изготвено.

РАЙОНЕН СЪДИЯ: