РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _30.08. 2011 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _седемнадесети август _ 2011 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _В.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_294_ по описа  за _2011_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Предявен е иск с правно основание чл.150 от СК.

**************************************************************

Водим от горното, съдът

                                      Р  Е  Ш  И:

На основание чл.150 от СК ИЗМЕНЯ определения размер на издръжката – определена  по гр.д. 437/2008 г.  по описа на РС Левски, като вместо определената издръжка в размер на 50 лв. за детето С.Г. ОСЪЖДА И.Г., с ЕГН **********,*** да заплаща  по 100 лв. месечна издръжка за детето С.Г.  с ЕГН **********, платима чрез неговата майка и законен представител В.К. с ЕГН ********** ***, считано от 14.04.2011 г. /датата на завеждане на настоящото дело/ до настъпване на причини за нейното изменяване или прекратяване.

За разликата над сумата от 100 лв. до първоначално предявената от 150 лв. ОТХВЪРЛЯ предявения иск като неоснователен и недоказан.

ОСЪЖДА И.Г.  със сочена по-горе самоличност да заплати д.т. върху увеличения размер на издръжката, а именно д.т. в размер на 144 лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПлОС в двуседмичен срок от датата на обявяването му - 30.08.2011 г., на основание чл. 315 ал.2 от ГПК.

                                     

РАЙОНЕН СЪДИЯ: