ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   21.11._ 2011 г.

Левченски районен съд в публично съдебно заседание на _двадесет и първи ноември_ 2011 г. в състав:

 

   Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­_ сложи за разглеждане _гр._ дело № ­­_443  по описа  за _2010_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в _11.35_ часа се явиха:

ИЩЦАТА – лично и с адвокат Д. с пълномощно от днес.

ОТВЕТНИЦАТА – лично и с адвокат М. с пълномощно към делото.

ОТВЕТНИКЪТ С.Д. – редовно призован – не се явява, вместо него адвокат Г. с пълномощно към делото.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

АДВОКАТ Д. – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ М. – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ Г. – Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

АДВОКАТ Д. – Уважаема госпожо председател, поддържам така подадената искова молба. Други искания нямам. Да приключи съдебното дирене.

АДВОКАТ М. – Уважаема госпожо председател, във връзка с твърденията в исковата молба, които ние в отговора сочим, че не отговарят на истината като факти, представям едно удостоверение от кметство * за това къде е местоживеенето на ответницата М. и заверено копие от личната карта, удостоверяващо същото обстоятелство, като твърдим, че имотът се намира на *, а моята доверителка живее на *. Няма да сочим други доказателства.

АДВОКАТ Г. – Уважаема госпожо председател, ще направя искане за прекратяване на производството по делото. Независимо от това дали ще го прекратите или не, ще направя и другите искания, които съм депозирал в представения отговор, съгласно чл.231 от ГПК, когато производството е спряно, със съгласието на страните. Това спиране може да продължи не повече от 6 месеца. Видно е, че по настоящото дело спирането не е 6 месеца, а е вече около 1 година. Изтече 6-месечният срок, никоя от страните не пожела възобновяване, съдът не го възобнови служебно. След като изтече 6-месечният срок е налице повторно спиране. Действително имаха преговори страните, но това по някакъв начин не трябва да влияе на самия процес. Няма как едно дело да бъде спряно 2 пъти по 6 месеца. За мен са императивни разпоредбите, с оглед на това моля да прекратите производството. Това е като искане. Второто – във връзка с доклада, че действително отговорът е постъпил в определения едномесечен срок, който отговор съм депозирал предния път, постъпил е в деловодството в РС-Левски. Изправени сме пред хипотезата, че липсва нов доклад по делото, което е едно от изискванията на чл.146 от ГПК.

АДВОКАТ Д. – По отношение представените доказателства от адвокат М., моля да не бъдат приемани, тъй като ги считам за неотносими към спора. По отношение направените искания от адвокат Г. – предоставям на съда

АДВОКАТ М. – Изслушвайки доводите и изразените правни съображения от колегата, процесуален представител на втория от ответниците, аз ги считам за законообосновани и правилни, както първото искане – досежно прекратяване на производството по делото, така и второто искане – за доклад, в който да отразите и съответните искания и възражения на другата страна в производството, които са постъпили своевременно в законоустановения срок.

 

         По направеното искане за прекратяване на производството, съдът ще се произнесе след съвещание.

         Съдът се оттегля на съвещание.     

         След съвещание:

         Предвид направеното искане от процесуалния представител на ответника С.Д. и становищата на страните, както и предвид разпоредбата на чл.231, ал.1 от ГПК, съдът счита, че следва да бъде прекратено производството по делото. Действително ищцата е направила искане за удължаване срока за спиране, което искане е било уважено преди получаване отговор от ответника С.Д.. Следва обаче да бъде спазена разпоредбата на чл.231, ал.1 от ГПК, съгласно която спряното по общо съгласие на страните производство се прекратява, ако в 6-месечен срок от спирането му никоя от страните не е поискала възобновяването му. В настоящия случай производството по делото е спряно именно по общо съгласие на страните на 06.10.2010 г. До 01.11.2011 г. никоя от страните не е поискала възобновяване на производството, като това е сторено с постъпила молба от С.К. на 01.11.2011 г.

         Предвид изложеното и предвид разпоредбата на чл.231, ал.1 от ГПК, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Плевенски окръжен съд в едноседмичен срок от днес.

 

         Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.55 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: