РАЗПОРЕЖДАНЕ №

 

          Левченски районен съд в закрито заседание на _двадесети септември_ две хиляди и единадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ:СТОЙКА МАНОЛОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

изслуша докладваното от съдия Манолова  ч.гр.дело №_672_ по описа за _2011_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

            В районен съд гр. Левски е постъпило заявление за издаване на заповед за изпълнение по чл. 417 от ГПК срещу Г.Г., ЕГН ********** като длъжник и други лица посочени като негови поръчители.

Видно от заявлението за издаване на заповедта за изпълнение е, че като длъжник е вписан Г.Г..

Видно от справката за предоставяне на данни по реда на Наредба 14, лицето Г.Д. e индивидуализирано с ЕГН **********.

В производството по чл. 417 от ГПК съдът проверява редовността на документа по чл. 417 от ГПК от външна страна и разликата в имената по същество означава различие между това лице и  длъжника по заявлението и по документа по чл. 417 от ГПК. В заповедното производство съдът няма законови правомощия да дава указания за отстраняване на редовността по подаденото заявление, а и различието в имената на длъжника по заявлението по реда на чл. 417 от ГПК и приложения към него документ, и лицето фигуриращо в НБД с ЕГН ********** с имена Г.Д., представлява въпрос по същество на заповедното производство, следва заявлението за издаване на заповед за изпълнение да бъде отхвърлено.

Следва и да се отбележи, че няма представени доказателства от страна на заявителя да е сключван договор за кредит за текущо потребление с лицето Г.Д. с ЕГН **********.

          На основание изложеното, съдът

 

                                                РАЗПОРЕДИ:

 

          ОТХВЪРЛЯ заявлението за издаване на заповед за изпълнение подадено от „Банка ДСК” ЕАД гр. София срещу Г.Г. с ЕГН ********** в качеството му на длъжник по договор за кредит от 04.09.2007г. и други лица в качеството им на поръчители на Г.Г. с ЕГН **********.

          РАЗПОРЕЖДАНЕТО подлежи на обжалване пред ПОС с частна жалба в едноседмичен срок от връчване на заявителя на съобщението, ведно с копие от същото.

                                               

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: