РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _26.10._ 2012 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _двадесет и втори октомври_ 2012 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_168_ по описа  за _2012_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Предявен е иск с правно основание чл. 51 ал.4 от СК.

*********************************************************

          На основание изложеното, съдът

                                                Р Е Ш И :

          ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете Г.П. с ЕГН ********** на неговия баща Г.П. ***, с ЕГН **********.

          ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на майката Н.Г. с последен известен адрес:*** и постоянен адрес: ***, с ЕГН ********** с малолетното дете Г.П. два пъти в месеца, като майката  има право да вижда и взема детето при себе си всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 8 часа в съботния ден до 20 часа в неделния ден, с право на приспиване на детето при нея, както и да взема същото при себе си по 1 месец през лятото, когато това не съвпада с платения годишен отпуск на бащата.

          ОСЪЖДА Н.Г. със сочена по-горе самоличност да заплаща  ежемесечна издръжка за малолетното дете  Г.П. с ЕГН ********** в размер на 72,50 лв. месечно, считано от 20.03.2012 г. /датата на завеждане на исковата молба/ до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка закъсняла или просрочена вноска, като издръжката е платима, чрез нейния баща и законен представител Г.П. със сочена по-горе самоличност.

          НА ОСНОВАНИЕ чл. 242 ал.1 от ГПК ПОСТАНОВЯВА предварително изпълнение на решението в частта му относно присъдената издръжка.

ОСЪЖДА Н.Г. със сочена по-горе самоличност да заплати д.т. в размер на 104,40 лв.

ОСЪЖДА Н.Г. със сочена по-горе самоличност да заплати на Районен съд гр. Левски направените деловодни разноски в размер на 150 лв. – заплатени като възнаграждение на назначения й особен представител.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

                                     

РАЙОНЕН СЪДИЯ: