РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _14.09._ 2012 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _десети септември_ 2012 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _В.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_420_ по описа  за _2012_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Предявен е иск с правно основание чл. 127 ал.2 от СК.

*********************************************************

          На основание изложеното, съдът

                                                Р Е Ш И :

          ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето Й.Л. с ЕГН ********** и Х.Л. с ЕГН **********  на техния баща Ц.Л. ***, с ЕГН **********.

          ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на майката В.Н. ***, с ЕГН **********  с детето  Й.Л. с ЕГН ********** и Х.Л. с ЕГН **********  два пъти в месеца, като майката  има право да вижда и взема децата при себе си всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 8 часа в съботния ден до 20 часа в неделния ден, с право на приспиване на децата при нея, както и да взема същите при себе си по 1 месец през лятото, когато това не съвпада с платения годишен отпуск на бащата.

          ОСЪЖДА В.Н. със сочена по-горе самоличност да заплаща  ежемесечна издръжка за малолетното дете  Й.Л. с ЕГН ********** и за малолетното дете Х.Л. с ЕГН **********  в размер по 100 лв. за всяко едно от децата, считано от 01.06.2012 г. до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка закъсняла или просрочена вноска, като издръжката е платима, чрез техния баща и законен представител Ц.Л..

ОСЪЖДА В.Н. със сочена по-горе самоличност да заплати д.т. в размер на 288 лв.

ОСЪЖДА В.Н. със сочена по-горе самоличност да заплати на Ц.Л. със сочена по-горе самоличност направените деловодни разноски в размер на 336,24 лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: