РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _17.10. 2012 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _осми октомври _ 2012 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_467_ по описа  за _2012_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Предявен е иск с правно основание чл.150 от СК.

*********************************************************

Водим от горното, съдът

                                      Р  Е  Ш  И:

На основание чл.150 от СК ИЗМЕНЯ определения размер на издръжката – определена  по гр.д. 108/2003 г.  по описа на РС Левски, като вместо определената издръжка в размер на 45 лв. за малолетното дете Г.Г. ОСЪЖДА Ц.П. ***, ЕГН ********** да заплаща  по 120 лв. месечна издръжка за детето Г.Г., с ЕГН **********, платима чрез нейната майка и законен представител Л.П. ***, ЕГН **********, считано от 21.08.2012 г. до настъпване на причини за нейното изменяне или прекратяване, ведно със законната лихва за забава върху всяка просрочена вноска.

За разликата над сумата от 120 лв., до първоначално предявената от 150 лв. ОТХВЪРЛЯ предявения иск като неоснователен.    

ОСЪЖДА Ц.П.  със сочена по-горе самоличност да заплати д.т. върху увеличения размер на издръжката, а именно д.т. в размер на 108 лв.

ОСЪЖДА Ц.П.  със сочена по-горе самоличност да заплати на Л.П. със сочена по-горе самоличност направените деловодни разноски в размер на 100 лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПлОС в двуседмичен срок от датата на обявяването му - 17.10.2012 г., на основание чл. 315 ал.2 от ГПК.

                                     

РАЙОНЕН СЪДИЯ: