Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

                                                        

                                      Гр.Левски, 06.12.2012г.

                                 

                                   В   ИМЕТО  НА НАРОДА

         ЛЕВЧЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД І-ви граждански състав в публично заседание на   четвърти  декември   през две хиляди  и дванадесета  година в състав:

                                                     

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П. , като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело № 620 по описа за 2012г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

        Производството е по чл.50 от СК.

         ***************************************************

           Водим  от горното ,съдът 

 

Р   Е   Ш   И   :

 

         ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между М.П. *** с ЕГН- **********  и  З.П. *** с ЕГН-**********, сключен на * год. в * , с  акт за гр.брак №* поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие без да издирват мотивите за прекратяването на брака.

        СЪДЪТ НЕ СЕ ПРОИЗНАСЯ ОТНОСНО ВИНАТА за разстройството на брака на основание чл.50 от СК

        УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

1.След прекратяване на брака родителските права върху родените от брака деца К.П. с ЕГН********** и А.П. с ЕГН********** се представят за упражняване от майката М.П..

2.Бащата З.П. ще заплаща издръжка на непълнолетната си дъщеря К.П. с ЕГН********** в размер на 130 лв., а за малолетния А.П. с ЕГН********** в размер на 90 лв. считано от месеца, в който влезе в сила решението по настоящото дело.

3. Бащата З.П. ще има лични отношения с децата си, а именно: всеки първи и трети съботен и неделен ден от месеца с приспиване при бащата, ще има право да ги взема при себе си по време на коледните празници за времето от 23 до 26 декември в четните години, както и за новогодишните празници за времето от 29 декември до 2 януари на нечетните години, ще може да ги взема през лятото за 30 дни, които няма да съвпадат с платения годишен отпуск на майката, както и извън горепосочените случаи по взаимна договорка с майката.

4.След прекратяване на брака съпрузите няма да си дължат взаимно издръжка.

5.След прекратяване на брака съпругата ще възстанови предбрачната си фамилия Ч..

б.След   прекратяване  на   брака  бащата   З.П.   ще продължи да ползва семейното жилище находящо се в ***.

          ОСЪЖДА З.П. *** с ЕГН-**********да заплати по сметка на ЛРС  държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6,ал.1 т. 3 от Тарифа за държавните такси , които се събират от съдилищата по ГПК и  на основание чл. 7 ,  ал. 1 т. 2 от Тарифа за държавните такси , които се събират от съдилищата по ГПК сумата от 158.40 лева върху исковете за издръжка .

         Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :