О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Левченски районен съд в закрито заседание на  _втори октомври_ две хиляди и дванадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

изслуша докладваното от съдия Атанасова ГД №_372_ по описа за _2012_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

            В районен съд гр. Левски е постъпила молба, подадена от процесуалния представител на ищцовото дружество, с която заявява, че оттегля предявения иск и желанието производството по делото да бъде прекратено.

            Съдът намира, че са налице основанията за прекратяване на производството по делото, поради оттегляне на предявения иск. Молбата е подадена преди първото по делото съдебно заседание и не се налага ответника да дава съгласие по същата предвид разпоредбата на чл. 232 от ГПК.

            С искането за прекратяване на производството по делото е направено искане за отмяна на определението, с което е задължен ищеца да внесе като депозит сумата от 150 лв.  за назначаване на особен представител на ответника по делото. Очевидно е, че с оттегляне на иска по делото отпада и необходимостта за назначаване на особен представител на ответника по делото. Не следва да бъде отменяно определението за внасяне на депозит, но следва да бъде отразено, че необходимостта от изпълнение на същото отпада с прекратяване на производството по делото.  Не следва да бъде присъждана като деловодни разноски определената като депозит сума, тъй като същата реално не е внесена, не следва да бъде внасяна и не се налага както нейното връщане на страната, поради невнасяне на сумата, така и нейното присъждане, тъй като такива разноски към момента де факто не са направени.

            Следва да бъде уважено искането за присъждане на направените деловодни разноски, представляващи внесената със завеждането на настоящото дело д.т., а именно сумата от 50 лв.

            На основание изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

            НА ОСНОВАНИЕ чл. 232 от ГПК ПРЕКРАТЯВА производството по делото, поради оттегляне на предявения иск от ищцовата страна.

            ОСЪЖДА Ш.А. *** да заплати на „НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ” ЕАД със седалище и адрес на управление гр. София, ул.” Триадица” № 8 ЕИК 000649348 направените деловодни разноски в размер на 50 лв.

            ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството по делото подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в едноседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: