О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Левченски районен съд в закрито заседание на  _седемнадесети септември две хиляди и дванадесета година в състав:

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

изслуша докладваното от съдия Манолова ч.гр.д. №_523_ по описа на съда за _2012_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

          В районен съд гр. Левски е постъпило заявление за издаване на заповед за изпълнение против длъжниците К.К.       и З.Ш., като в заявлението като основание за компетентността на съда е посочен адрес на длъжника К.:***, и адрес на длъжника Ш.:***.

          Съдията – докладчик е разпоредил да се извърши справка в Националната база данни за постоянния адрес на длъжниците.

          Видно от справката за предоставяне на данни по реда на Наредба 14/18.11.09г. е, че постоянният адрес на длъжниците е в ***.

          Съгласно разпоредбата на чл. 411 ал.1 от ГПК, заявлението се подава до районния съд по постоянния адрес или по седалището на длъжника. Тъй като постоянния адрес на длъжниците е в ***, което населено място е от съдебния район на РС гр.Плевен, съдът намира, че следва да бъде прекратено производството по делото пред РС гр. Левски и изпратено по подсъдност на РС гр. Плевен.

          На основание изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ИЗПРАЩА ч.гр.д. №523/2012г. по описа на РС гр.Левски по подсъдност на районен съд гр. Плевен.

          ПРЕКРАТЯВА производството по ч.гр.д. №523/2012г. по описа на РС гр.Левски, поради изпращането му по подсъдност на РС гр. Плевен.

           Определението подлежи на обжалване пред Плевенски окръжен съд с частна жалба в едноседмичен срок от съобщението до заявителя.

 

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: