О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр. ЛЕВСКИ, 11.12. 2012 г.

 

 В ИМЕТО НА НАРОДА

Левченски районен съд в ЗАКРИТО съдебно заседание на единадесети декември 2012 г. в състав:

 

                             Председател: _МАРГАРИТА ДИМИТРОВА_

                                       Членове:

 като разгледа докладваното от съдия Димитрова ЧГД №640 по описа за 2012 год. на ЛРС, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

РС-Левски е издал заповед за изпълнение на парично задължение по чл.410 от ГПК по заявление, подадено от „ОББ” АД – гр.София, против длъжника Н.В., с ЕГН **********, с постоянен адрес в ***.

В законоустановения двуседмичен срок от получаване на съобщението, длъжникът е депозирал възражение срещу заповедта за изпълнение, поради което съдът е указал на заявителя, че следва да предяви иск за установяване на вземането си в едномесечен срок, като довнесе дължимата такса, и да представи доказателства за това в съда, както и че ако не извърши указаното, съдът ще обезсили издадената заповед за изпълнение.

Заявителят е получил горното съобщение по чл.415, ал.1 от ГПК на 05.11.2012 г. и до 05.12.2012 г. включително, не е представил съответните доказателства.

При това положение издадената заповед за изпълнение следва да бъде обезсилена, поради което съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

ОБЕЗСИЛВА на основание чл.415, ал.2 от ГПК издадената заповед №360/22.10.2012 г. за изпълнение на парично задължение по чл.410 от ГПК, против Н.В., с ЕГН **********, с постоянен адрес в ***.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване от заявителя на основание чл.274, ал.1, т.1 от ГПК с частна жалба пред Окръжен съд – Плевен, в едноседмичен срок от получаване на съобщението.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: