О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Левченски районен съд в закрито заседание на двадесет и седми ноември две хиляди и дванадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                  ЧЛЕНОВЕ:

 

изслуша докладваното от съдия Димитрова ЧГД №731 по описа за 2012 г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

          В районен съд гр. Левски е постъпило заявление за издаване на заповед за изпълнение, против наследници на М.С., с ЕГН **********, с постоянен адрес в ***.

Видно и от направената служебна справка Национална база данни за постоянен адрес на лицето, посочено като длъжник в заявлението, е в ***.

          Съгласно разпоредбата на чл.411, ал.1 от ГПК, заявлението се подава до районния съд по постоянния адрес или по седалището на длъжника. Тъй като постоянния адрес на длъжника е в населено място, което е от съдебния район на РС - гр.Никопол, съдът намира, че следва да бъде прекратено производството пред РС – гр.Левски, а делото изпратено по подсъдност на РС - гр.Никопол.

          На основание изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

         

ИЗПРАЩА ч.гр.д. №731 по описа на РС – гр.Левски за 2012 г. по подсъдност на РС - гр.Никопол.

          ПРЕКРАТЯВА производството по ч.гр.д. №731 по описа на РС – гр.Левски за 2012 г., поради изпращането му по подсъдност на РС - гр. Никопол.

Определението подлежи на обжалване пред Плевенски окръжен съд с частна жалба в едноседмичен срок от съобщението до заявителя.

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: