О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Левченски районен съд в закрито заседание на  _седми декември_ две хиляди и дванадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

изслуша докладваното от съдия Манолова ч.гр.д. №_794_ по описа на съда за _2012_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

            В районен съд гр. Левски е постъпило заявление от Банка ДСК ЕАД за издаване на заповед за изпълнение по чл. 417 от ГПК срещу наследници на И.М..

Съгласно разпореждане на съдията докладчик е извършена справка в Национална база „данни”, от която установено, че посоченото лице като длъжник И.М. е починало на *г.

Предвид изложените обстоятелства – заявлението за издаване на заповед за изпълнение по реда на чл. 417 от ГПК е подадено срещу лице, което към момента на подаване на заявлението не е било живо, съдът счита, че подаденото заявление е недопустимо и производството по делото следва да бъде прекратено.

В заявлението най – общо е посочено, че същото е срещу наследници на И.М., без те да са конкретизирани, не са посочени техните имена, адрес и ЕГН, не е внесена и дължимата д.т. Настоящото производство е особено, по него не се прилагат общите правила, поради което и не следва съдът да оставя производството по делото без движение и да дава указания за отстраняване на цитираните нередовности.

          На основание изложеното, съдът

 

                                                ОПРЕДЕЛИ:

 

          ПРЕКРАТЯВА производството по ч.гр.д. № 794 по описа на РС Левски за 2012 г. като НЕДОПУСТИМО.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството по делото подлежи на обжалване пред ПОС с частна жалба в едноседмичен срок от връчване на заявителя на съобщението, ведно с копие от настоящото определение.

                                               

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: