ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   22.10._ 2012 г.

Левченски районен съд в публично съдебно заседание на _двадесет и втори октомври_ 2012 г. в състав:

 

   Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­_ сложи за разглеждане _гр._ дело № ­­_17  по описа  за _1998_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в _10.20_ часа се явиха:

ИЩЕЦ № 1 – Г.Д. – нередовно призован – не се явява. Призовката на същия е върната в цялост и в придружително писмо е уведомен РС-Левски, че същият е починал.

По разпореждане на съдията-докладчик е извършена справка в Национална база данни „Население”, за установяване дали действително лицето е починало и ако е починало – кои са неговите законни наследници.

         От извършената справка е установено, че действително лицето е починало и е оставило за свои законни наследници З.Д., Т.С. и М.А..

         Наследниците на Г.Д. са редовно призовани за днешно с.з. и от тях лично в съдебната зала се явява М.А. – лично за себе си и като пълномощник на своята майка З.Д. – с пълномощно от днес.

Т.С. – син на Г.Д. – не се явява в днешно с.з. и не се представлява.

ИЩЕЦЪТ Д.Д. – лично.

ИЩЕЦЪТ Б.Д. – нередовно призован – не се явява. Призовката е върната в цялост и в придружително писмо е уведомен РС-Левски, че лицето е починало.

         По разпореждане на съдията-докладчик е извършена справка в Национална база данни „Население”, за установяване дали действително лицето е починало и ако е починало – кои са неговите законни наследници.

         От извършената справка е установено, че действително лицето е починало и е оставило за свои законни наследници М.И. и И.С., които са редовно призовани за днешно с.з. и се явяват лично в съдебната зала.  

ОТВЕТНИКЪТ П.Й. – нередовно призован – не се явява. РС-Левски е уведомен, че лицето е починало, като е отразено като дата на настъпила смърт * г.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

Д.Д. – Не желая делото да продължи. Желая да бъде прекратено.

М.И. – Желая делото да бъде прекратено.

И.С. – Желая делото да бъде прекратено.

М.А. – Желая делото да бъде прекратено. Това го заявявам и от името на моя брат Т.С., от който също имам пълномощно – нотариално заверено. Заявявам го и от името на моята майка – З.Д..

 

         Предвид направеното изявление от наследниците на починалите ищци и от Д.Д. – конституиран като ищец още при завеждане на настоящото дело, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

         ПРЕКРАТЯВА производството по делото, поради оттегляне на предявения иск.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството по делото подлежи на обжалване с частна жалба пред Плевенски окръжен съд в едноседмичен срок от днес.         

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 10.30 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: