Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 29.10.2013 г.

                                 

В   ИМЕТО  НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски І-ви граждански състав в публично заседание на двадесет и девети октомври през две хиляди  и тринадесета  година в състав:

                                                    

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №595 по описа за 2013г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

        Производството е по чл.50 от СК.

 

***********************************************

       Водим от горното, съдът    

Р   Е   Ш   И :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между И.И. ЕГН **********, *** и И.И., ЕГН **********, ***, сключен на * г. в кметство *, с акт за гр.брак №* от * г. година на кметство *, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

1. Относно издръжката помежду ни – никой от молителите не претендира и няма да получава издръжка от другия след прекратяването на брака.

2. Относно ползването на семейното жилище в *** – собственост на родителите на мъжа се предоставя за ползване на мъжа.

3.Движимите вещи – покъщнина, придобити по време на брака са поделени извънсъдебно.

4. Родителските права по отношение на малолетното дете Б.И., родена на *** г., ЕГН **********, се предоставят за упражняване на майката И.И., като на бащата И.И., се дава възможност да осъществява лични контакти с детето всяка първа и трета събота и неделя от месец от 8 часа в събота, с преспиване в дома на бащата, до 18 часа в неделя.

5. Бащата И.И. ще заплаща по 80 лева месечна издръжка на детето Б.И., родена на *** г., ЕГН **********, платима чрез нейната майка и законен представител И.И. до 20 число на всеки месец, за който е дължима издръжката до настъпване на причини за изменение или прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва върху всяка закъсняла или просрочена вноска.

         6. Не притежаваме влогове в лева или във валута.

         7. Не сме придобивали имущество със средства от търговска дейност.

         8. Относно фамилното име на жената – след прекратяване на брака И.И. ще продължи да носи брачното си фамилно име.   

ОСЪЖДА И.И. ЕГН **********, ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

 

ОСЪЖДА И.И., ЕГН **********, ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС  държавна такса в размер на 15 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК и на основание чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК сумата от 57,60 лева за д.т. върху искът за издръжка.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: