ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   18.11._ 2013 г.

Левченски районен съд в публично съдебно заседание на _осемнадесети ноември _ 2013 г. в състав:

 

   Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­_Диана Мицканова  сложи за разглеждане _гр._ дело № ­_497  по описа  за _2013_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в _11.00_ часа се явиха:

ИЩЕЦЪТ – лично и с адвокат М. с пълномощно от днес.

ЯВЯВА СЕ прокурорът Диана Мицканова.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

АДВОКАТ М. – Моля да се даде ход на делото, няма процесуални пречки.

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

АДВОКАТ М. – Нямам възражения по съставения проект за доклад.

ПРОКУРОРЪТ – Нямам възражения по проекта за доклад.

 

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДОКЛАДВА делото съобразно съставения проект за доклад с определение № 1080/01.11.2013 г.

 

         Съдът докладва, че в РС-Левски са постъпили изисканите от ТД на НАП гр.Велико Търново справка „Актуално състояние на действащи трудови договори” и служебна бележка, както и изисканите от ГД „Изпълнение на наказанията” информация и справка за съдимост от РС-Левски. В изпълнение на определението на съда към настоящото дело е приложено и н.о.х.д. № 747/2007 г. по описа на РС-Левски.

 

АДВОКАТ М. – Да се приемат.

ПРОКУРОРЪТ – Да се приемат.

 

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ПРИЕМА представените от ТД на НАП гр.Велико Търново справка и служебна бележка, от ГД „Изпълнение на наказанията” – ОС „Изпълнение на наказанията” Арест – гр.Плевен – уведомително писмо, справка за съдимост, издадена от Бюро съдимост при РС-Левски и н.о.х.д. № 747/2007 г. по описа на РС-Левски.

 

         ПО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ:

 

АДВОКАТ М. – Уважаема госпожо председател, днес съм упълномощена от ищцовата страна да защитавам ищеца по настоящото дело. В разговор с упълномощителя ми останах с убеждението, че действително целените правни последици, които той е целял със завеждане на настоящия иск, на този етап са различни от тези, които биха били постигнати в това производство, поради което същият заявява, че оттегля исковата си претенция и желае прекратяване на производството по това дело. Моля за произнасяне с определение в този смисъл.

 

ИЩЕЦЪТ – Съгласен съм с казаното от адвоката. Аз искам от съда времето, което съм лежал по мярка за неотклонение „задържане под стража”, да ми бъде приспаднато от изтърпяваната от мен присъда лишаване от свобода.

 

ПРОКУРОРЪТ – Уважаема госпожо председател, право на ищеца е да оттегли исковата си претенция, още повече че в конкретния казус сме изправени пред едно възникнало у ищеца заблуждение относно правния ред. Моля да уважите депозираното искане и да прекратите настоящото производство, поради оттегляне на исковата претенция от страна на ищеца.

 

         Предвид направеното искане и становищата на страните, съдът намира, че са налице основанията за приложение разпоредбата на чл.232 от ГПК и производството по делото следва да бъде прекратено, поради оттегляне на предявения иск.

         На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. № 497/20013 г. по описа на РС-Левски, на основание чл.232 от ГПК.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване производството по делото подлежи на обжалване пред Плевенски ОС в едноседмичен срок от днес.

 

         Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.05 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: