Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Левски, 25.11.2014 г.

                                 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ЛЕВЧЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД І-ви граждански състав в публично заседание на двадесет и пети ноември през две хиляди  и четиринадесета година в състав:

                                                      

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело №598 по описа за 2014 г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното:

***********************************************

                Водим от горното, съдът 

 

Р   Е   Ш   И   :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между Г.Г., ЕГН ********** *** и С.В., ЕГН **********,***, сключен на * г. в ***, с акт за гр.брак №* ***, поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

 

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

          1. Двете страни Г.Г. и С.В. се съгласяват бракът им да бъде прекратен поради сериозното им и непоколебимо взаимно съгласие, без съдът да издирва мотивите им за прекратяване на брака – чл.50 от СК.

          2. Родителските права върху роденото от брака дете Ц.В., с ЕГН ********** се предоставят на майката Г.Г..

            3. На бащата С.В. се предоставя следния режим на лични отношения: всяка събота и неделя от месеца с преспиване при бащата, както и двадесет дни през лятото несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката, както и на всеки 24-ти декември до навършване на пълнолетието му ще бъде при бащата, като на 25-ти сутринта ще се предава на майката, с право на преспиване на Бъдни вечер при бащата.

4.       Бащата С.В. ще заплаща ежемесечна издръжка за детето Ц.В. в размер на 85 лева, считано от влизане на решението в сила до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване.

5.  Никой от съпрузите не желае и няма претенции за издръжка на другия съпруг.

          6. След развода съпругата ще възвърне предбрачната си фамилия Г..

          7. Семейното жилище, находящо се в ***, собственост на родителите на молителката се предоставя за ползване на молителката Г.Г..

            8. Молителите не са придобивали недвижим имот по време на брака си.

            9. Движимите вещи придобити по време на брака са поделени от страните съобразно личните им потребности и нуждите на детето.

          ОСЪЖДА Г.Г., ЕГН ********** ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС държавна такса в размер на 20 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

ОСЪЖДА С.В., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС – ЛРС  държавна такса в размер на 20 лв. на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК и на основание чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК сумата от 61.20  лева за д.т. върху искът за издръжка.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :