РЕШЕНИЕ

 

 

гр. ЛЕВСКИ, _20.11._ 2015 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и шести октомври_ 2015 г. в състав:

 

                       

       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                            

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело №_462_ по описа  за _2015_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

……………………………………………………………………………………………………………………………….

          Водим от горното, съдът

 

Р Е Ш И :

 

ПРЕКРАТЯВА с развод сключения на 09.04.2013 г. в гр.Л., област П., граждански брак между С.С.Б. ***, ЕГН ********** и Ю.И.Б. ***, ЕГН **********, като дълбоко и непоправимо разстроен.

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на детето А.С.С.,*** роденв гр.Л., област П., на 08.12.2012 г., ЕГН**********, се предоставят за упражняване на бащата – С.С.Б..

НА МАЙКАТА Ю.И.Б. се дава възможност на лични контакти с детето А.С.С.: всяка първа и трета събота и неделя на месеца с преспиване при майката, както и един месец през лятото, несъвпадащ с платения годишен отпуск на бащата. 

МАЙКАТА Ю.И.Б. ще заплаща ежемесечна издръжка в размер на 100 (сто) лева за малолетното дете А.С.С., ЕГН **********, чрез неговия баща и законен представител С.С.Б., до настъпване на причини за изменение или прекратяване на издръжката.       

          СЛЕД прекратяване на брака страните не си дължат издръжка един на друг.

СЛЕД прекратяване на брака жената ще продължи да носи фамилното име Б..

СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ, собственост на родителите на ищеца, находящо се в гр.Л., област П., ул.„ ***” № ***, се предоставя за ползване на С.С.Б..

ОСЪЖДА Ю.И.Б., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и д.т. върху определения размер на издръжката - в размер на 144 лв.

ОСЪЖДА С.С.Б., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.  

          РЕШЕНИЕТО в частта за прекратяване на брака не подлежи на обжалване. В останалата част решението подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.           

 

                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: