РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _28.09._ 2015 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и осми септември_ 2015 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_494_ по описа  за _2015_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

…………………………………………………………………………………………………………...

          На основание изложеното, съдът

                                                Р Е Ш И:

          ПОСТАНОВЯВА МЕРКИ ЗА ЗАКРИЛА на основание чл. 5 ал.1 т.1  и т. 3 от Закона за защита от домашното насилие по отношение на М.П.А. ***, ЕГН **********, както следва:

ЗАДЪЛЖАВА А.К.А. *** с ЕГН ********** да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо М.П.А. ***, ЕГН **********.

ЗАБРАНЯВА на А.К.А. *** с ЕГН ********** да приближава М.П.А. с ЕГН **********, както и жилището й, находящо се в гр. Л., обл. П., ул.„***, №  ***, за срок от една година.

ДА СЕ издаде заповед за защита, съдържаща и предупреждението, че при неизпълнение на заповедта на съда, полицейският орган, констатирал нарушението, задържа нарушителя и уведомява незабавно органите на прокуратурата.

На основание чл. 16 ал.3 от ЗЗДН препис от решението и заповедта се връчват на страните, както и на РУ на МВР - гр. Левски.

На основание чл. 5 ал. 4 от Закона за защита срещу домашно насилие НАЛАГА ГЛОБА на А.К.А. *** с ЕГН ********** в размер от 200 лв.

          ОСЪЖДА на основание чл. 11 ал. 2 от Закона за защита срещу домашно насилие А.К.А. *** с ЕГН ********** да заплати д.т. в размер на 25 лв.

ОСЪЖДА А.К.А. *** с ЕГН ********** да заплати на М.П.А. ***, ЕГН ********** направените деловодни разноски в размер на 250 лв.

          На основание чл. 17 ал.1 от ЗЗДН решението подлежи на обжалване пред ОКРЪЖЕН СЪД гр. Плевен в 7-дневен срок от връчването му на страните.

На основание чл. 17 ал.3 от ЗЗДН обжалването на решението не спира изпълнението на заповедта.

         

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: