П Р О Т О К О Л

 

гр.Левски, 11.12.2015 г.

 

Районен съд гр.Левски, първи граждански състав, в публично съдебно заседание на единадесети декември две хиляди и петнадесета година в състав:

 

              Председател: Наташа Панчева

                                                Съдебни заседатели:

                                                                     

при участието на секретаря И.П. прокурора сложи за разглеждане гр. дело № 211 по описа за 2015 год., докладвано от съдия Панчева.

          На именното повикване в 10:30 часа се явиха:

ИЩЦЕЦЪТ Р.А.К. – редовно призован – не се явява, не се представлява.

ОТВЕТНИЦАТА А.Й.А. – призована при условията на чл.44 от ГПК – не се явява, не се представлява.

          На второ четене в 11:17 часа:

ИЩЦЕЦЪТ Р.А.К. – редовно призован – не се явява, представлява се от адвокат А.А. от ПлАК.

ОТВЕТНИЦАТА А.Й.А. – явява се лично.

 

          ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ОТВЕТНИЦАТА – Закъснях, не можах да дойда по делото, не знаех, лутах се, полицията ме доведе до тук. Аз си получих призовката по делото. Не, не искам да се гледа това дело, каквото трябва аз си го плащам на жената. Дайте да се гледа това дело, не възразявам срещу срока на призоваване, до сега аз редовно съм плащала на бабата, не съм знаела, че трябва да плащам на детето, но сега като разбрах вече ще плащам на детето.

 

          Съдът намира, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото в дн.с.з.

          Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

           ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

          Съдът поддържа доклада си.

ОТВЕТНИЦАТА – Представям декларация, че съм безработна. Декларирам, че съм работила като „продавач-консултант” в „****” от април до 01.10.2015 г. Работодателя ми се казваше С. П., получавах минималната заплата. Вече съм безработна. Не съм регистрирана в бюрото по труда. Неомъжена съм, нямам брак с никого. Не притежавам нито движимо, нито недвижимо имущество. Освен детето Р. имам и син Ф.О. Н. роден *** г., С.О. Н. родена *** г. Това са трите деца, които имам с детето Р.. Нямам брак с О. Н. Н., но живеем на семейни начала. Той е безработен. Децата учат, дъщерята учи в гр.*** в 10-ти клас, а големият ми син е вече пълнолетен, на 21 години е. Аз каквото знам за мен е сумата е 85 лева, но аз не давам по 85 лева, а давам по 100 лева всеки месец. Мога да давам по 100 лева на месец.

АДВОКАТ А. – Има влязло в сила решение, че с щата дължина на детето си считано от 07.05.2015 до 121.11.2014 г. по 200 лева месечно, като тя е платила тези пари. Претенцията ни е за една година назад, тъй като детето е посещавало училище през миналата учебна година 2014/2015 г. и е завършило училище през май 2015 г., претенцията ни е за 250 лева месечно до 24.05.2015 г. считано от 12.11.2014 г. Каним ответницата доброволно да плати тези суми за този период от време или да заяви период в който ще ги заплати.

ОТВЕТНИЦАТА – Аз имам документи, че от тогава – 12.11.2014 г. до ден днешен, съм заплащала на бабата по 100 лева, като представям и моля, да приемете документи, че съм платила на името на бабата 900 лева издръжка за детето от 13.05.2015 г. до 03.12.2015 г.

АДВОКАТ А. – Предлагам на ответницата следната спогодба: същата да заплати на детето си Р. за времето от 12.11.2014 г. до 24.05.2015 г. общо сумата от 1596 лева, като приспаднете от нея платената до този момент сума от 900 лева и остава дължим остатък от 696 лева, както и сумата от 300 лева за моят хонорар, като адвокат и си плати дължимата д.т. в полза на съда.

ОТВЕТНИЦАТА – Да, съгласна съм на така предложената спогодба.

 

         

СПОГОДИЛИ СЕ:

 

 

          ИЩЕЦ:                                           ОТВЕТНИК:    

          (адвокат А.)                          (А.А.)

 

 

          Съдът намира, че така постигнатата спогодба не противоречи на закона и добрите нрави, поради което същата следва да бъде приета и одобрена, а ответницата да бъде осъдена да заплати в полза на съдебното ведомство държавна такса, а след това делото да бъде прекратено предвид постигнатата спогодба.

          Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ПРИЕМА и ОДОБРЯВА постигнатата между Р.А.К., ЕГН ********** *** чрез адвокат А. А. от ПлАК и А.Й.А., ЕГН ********** ***, спогодба съгласно, която: А.Й.А., ЕГН ********** ***, ще заплати на детето си Р.А.К., ЕГН **********, издръжка в размер на сумата от 250 лева за периода от 12.11.2014 г. до 24.05.2015 г., общо в размер на 696 лева, която сума представлява разликата между дължимата издръжка за периода от 1596 лева и платената от нея за периода в размер на 900 лева, както и сумата от 300 лева платима лично на адвокат А. А. за негов адвокатски хонорар по чл.32 от Закона за адвокатурата.

          ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.6 от ГПК А.Й.А., ЕГН ********** ***, да заплати в полза на съдебното ведомство ВСС Районен съд гр.Левски, държавна такса върху превишението на увеличената издръжка в размер на 2% върху сбора на тригодишните платежи в размер на 50,00 лева.

          ПРЕКРАТЯВА производството по делото, поради постигната между страните спогодба.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта за постигнатата спогодба не подлежи на обжалване, в останалата част за прекратяването в едноседмичен срок, считано от днес и за двете страни.

 

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 12:15 часа.

 

        

СЕКРЕТАР:                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: