П Р О Т О К О Л

 

гр.Левски, 10.11.2015 г.

 

Районен съд гр.Левски, първи граждански състав, в публично съдебно заседание на десети ноември две хиляди и петнадесета година в състав:

 

              Председател: Наташа Панчева

                                                Съдебни заседатели:

                                                                     

при участието на секретаря И.П. прокурора сложи за разглеждане гр. дело № 418 по описа за 2015 год., докладвано от съдия Панчева.

          На именното повикване в 10:00 часа се явиха:

ИЩЕЦЪТ П.Б. – редовно призован – не се явява, не се представлява.

ОТВЕНИЦАТА И.П. – редовно призована – не се явява, не се представлява.

 

          ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

          Съдът намира, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото в дн.с.з.

          Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

          Съдът докладва молба от ищеца по делото, с която прави отказ на иска. Представя препис от приемо-предавателен протокол от 25.10.2015 г., както и молба с вх.№4068/03.11.2015 г. от ответницата по делото, ведно с копие от приемо-предавателен протокол, както и доказателства към молбата, които следва да бъдат приети и приложени по делото.

          Съдът намира, че с направената молба за отказ от иска съдът се десезира от правния спор, тъй като при всяко положение на делото той може да се откаже изцяло или отчасти от спорното право. Налице са предпоставките по чл.233 от ГПК, поради което следва да се прекрати производството по делото, поради направения отказ от спорното право.

          Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ПРИЕМА и ПРИЛАГА по делото вх.№4112/06.11.2015 г., ведно с препис от приемо-предавателен протокол от 25.10.2015 г., както и молба с вх.№4068/03.11.2015 г. от ответницата по делото, ведно с копие от приемо-предавателен протокол

          ПРЕКРАТЯВА на основание чл.233 от ГПК производството по гр.д.№418/2015 г. по описа на РС – Левски, поради направен отказ от спорното право от страна на ищеца П.И.Б..

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството по делото подлежи на обжалване с частна жалба в едноседмичен срок от съобщението до страните, че е изготвено.

 

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 10:15 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: