Р ЕШ Е Н И Е       

гр.Левски, 07.10.2016 г.

                                

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.Левски, І-ви състав в закрито  заседание на  седми октомври       през две хиляди и шестнадесета година в състав:

                                                    

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Наташа Панчева

 

При секретаря Илияна Петрова  , като разгледа докладваното от съдия  Панчева  гражданско дело540 по описа за 2014 г. и на основание данните по делото и закона,за да се произнесе взе предвид следното

 

         Производството е  по чл.247 от ГПК.

         Постъпила е молба  от Д.И.Д. *** , в кото посчва , че съдът е допуснал грешка  в решението по делото в  единният граждански номер на  ответницата по делото .Моли съда да постанови решение, с което да допусне поправка на явна фактическа грешка в диспозитива на решението,като запише вярното такова ЕГН посочено като **********.

         Странате на ответника  на основание чл.247, ал.2 от ГПК е уведомена за молбата , но не са ангажирали становище.

Съдът, като прецени събраните по делото доказателства, поотделно и в тяхната съвкупност, обсъди доводите на страните, намира за установено следното:

         С решение №10 от 02.02. 2015 г ., постановено по делото съдът е постановил   в  третия ,  четвъртия , петия и шестия диспозитив на решението  си , че  ЕГН-то на ответницата е ********** .В решението на съда при изписването на месеца в ЕГН е посочен  осми месец и е записано числото *, вместо   истинския месец  *.  При направената справка в НБД население се установи , че действителното ЕГНна отвегницата е ********** .С оглед на гореизложеното съдът счита, че следва да се уважи молбата за допускане на  поправка  на очевидна  фактическа грешка в решението : в мотивите и  диспозитивите   и   следва навсякъде ЕГН на К.Й.Б.   се чете като  ЕГН- **********, вместо посоченото в решението   ЕГН- **********.

         Водим от горното, съдът

                                            Р Е Ш И:

ДОПУСКА ПОПРАВКА НА ОЧЕВИДНА  ФАКТИЧЕСКА ГРЕШКА на основание чл.247 от ГПК в мотивите на решението № 10 от02.02. 2015 година  като вместо написаното  ЕГН- ********** ДА СЕ ЧЕТЕ  като  ЕГН-- **********   .

           ДОПУСКА ПОПРАВКА НА ОЧЕВИДНА  ФАКТИЧЕСКА ГРЕШКА на основание чл.247 от ГПК в диспозитивите  на решение № 10 от02.02. 2015 година  като вместо написаното  ЕГН- ********** на К.Й.Б. навсякъде в диспозитивите ДА СЕ ЧЕТЕ  ЕГН- **********   .

Настоящето решение е неразделна част от решение № 10 от02.02. 2015 година постановено по гр.д. № 540 /2014 г.по описа на РС Левски за 2014 година .

Решението може да се обжалва с жалба пред ПлОС в двуседмичен срок от връчването  му на страните.

Препис от решението на основание чр 7 от ГПК да се връчи на траните .

 

                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ: