Р Е Ш Е Н И Е

 

гр.ЛЕВСКИ, _24.11._ 2016 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски, І-ви  състав, в публичното заседание на  двадесет и втори ноември  през две хиляди и шестнадесета година в състав:

                          Председател: _НАТАША ПАНЧЕВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _И.П._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Панчева гр. дело № ­­_474_ по описа  за _2016_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

******************************************************

Водим от горното, съдът

 

РЕШИ:

 

ИЗМЕНЯ на основание чл. 150 от СК  размера на издръжката определена по гр.д.№ 6413/2009 г. по описа на Районен Съд гр. Плевен, като ОСЪЖДА Н.Г.П. *** ЕГН ********** да заплаща на непълнолетното си дете Н.И. *** с ЕГН **********, със знанието и съгласието на своя баща и законен представител И.В.И.  с ЕГН **********,***  ежемесечна издръжка  вместо по 60 лв. месечно, по 150 лева месечно, считано от 20.07.2016 г. (датата на подаване на исковата молба), до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена месечна вноска, считано от датата на изискуемостта й, до окончателното й изплащане,

ДОПУСКА на основание чл.242, ал.1 ГПК ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ на решението.

ОСЪЖДА на основание чл. 78,ал. 6  от ГПК Н.Г.П. *** ЕГН ********** ДА ЗАПЛАТИ в полза на Съдебното ведомство ВСС  по сметка на ЛРС държавна такса в размер на  129,60  лева  върху увеличения размер на издръжката на детето Н..

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.1 от ГПК Н.Г.П. *** ЕГН ********** ДА ЗАПЛАТИ  на И.В.И.  с ЕГН **********,*** направените по делото разноски в размер на 300 (триста лева ) лв.

          Решението може да се обжалва пред ПлОС в двуседмичен срок от връчването  му.             

 

                                                                      

 

                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: