РЕШЕНИЕ

гр. ЛЕВСКИ, _22.11. 2016 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд – Левски, в публичното съдебно заседание на _двадесет и втори ноември_ 2016 г. в състав:

 

                       Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА

                  Съдебни заседатели:

при участието на секретаря _В.Д._ и прокурора ­­_, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № ­­_674_ по описа  за _2016_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

          ****************************************************************************

          На основание изложеното, съдът

                                                Р Е Ш И:

 

          ДА СЕ ИЗДАДЕ заповед за защита на Р.И. ***, ЕГН ********** и на малолетното дете В.Д.К., роден на *** г., с ЕГН**********, като със същата следва да се наложат следните мерки за защита:

- На основание чл.5, ал.1, т.1 от ЗЗДНЗАДЪЛЖАВА Д.К.П. с постоянен адрес:***, с адрес за призоваване: ***, ЕГН **********, да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на Р.И. ***, ЕГН ********** и по отношение на малолетното дете В.Д.К., роден на *** г., с ЕГН**********.

- На основание чл.5, ал.1, т.2 от ЗЗДНОТСТРАНЯВА Д.К.П. с постоянен адрес:***, с адрес за призоваване: ***, ЕГН **********, от съвместно обитаваното с Р.И.И. жилище, ***за срок от осемнадесет месеца;

- На основание чл.5, ал.1, т.3 от ЗЗДНЗАБРАНЯВА на Д.К.П. да приближава Р.И.И. ***, и местата за социални контакти и отдих – за срок от осемнадесет месеца.

- На основание чл.5, ал.1, т.4 от ЗЗДНОПРЕДЕЛЯ временно местоживеенето на детето В.Д.К., ЕГН ********** при майката Р.И. ***за срок от осемнадесет месеца.

          НА ОСНОВАНИЕ чл.5, ал.4 от Закона за защита срещу домашно насилие НАЛАГА ГЛОБА на Д.К.П., с постоянен адрес:***, с адрес за призоваване: ***, ЕГН **********,  в размер на 200 лв.

          НА ОСНОВАНИЕ чл.11, ал.2 от Закона за защита срещу домашно насилие ОСЪЖДА Д.К.П., с постоянен адрес:***, с адрес за призоваване: ***, ЕГН **********,  да заплати д.т. в размер на 25 лв.

ОСЪЖДА Д.К.П., с постоянен адрес:***, с адрес за призоваване: ***, ЕГН ********** да заплати на Р.И.И., с постоянен адрес:***, ЕГН ********** направените деловодни разноски в размер на 340 лв.

          КОПИЕ от решението и от заповедта да се връчат на страните, както и на РУ на МВР гр.Левски.

          РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в 7-дневен срок от днес, като обжалването НЕ СПИРА изпълнението на заповедта.

 

         

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: