РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _18.11._ 2016 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд – Левски, в публичното съдебно заседание на _десети наември_ 2016 г. в състав:

 

                      Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                               Съдебни заседатели:

                                                     Членове:

при участието на секретаря _В.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № ­_679_ по описа  за _2016_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         ********************************************************************************

Водим от горното, съдът

Р  Е  Ш  И :

 

         НА ОСНОВАНИЕ  чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на *** в ***, граждански брак между М.С.С., ЕГН **********,***, и Н.В.К., ЕГН **********,***, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

         УТВЪРЖДАВА постигнатото между М.С.С. и Н.В.К. споразумение, съгласно което:

Упражняването на родителските права относно роденото от брака дете: В.Н.К., с ЕГН**********, се предоставят за упражняване на двамата родители М.С.С. и Н.В.К..

Местоживеенето на детето В.Н.К., с ЕГН ********** е както следва: всяка първа и втора седмица от месеца при майката М.С.С., а всяка трета и четвърта седмица от месеца при бащата Н.В.К.. През лятото и през останалите ваканции времето се разпределя поравно между страните.

Издръжката на детето В.Н.К., с ЕГН ********** се осигурява от този родител, при когото се намира то през съответния период.     

Преди сключване на гражданския брак страните са избрали законов режим на разделност по смисъла на чл. 18, ал.1, т.2 и чл. 33, 34, 35 и 36 от СК, считано от датата на сключване на гражданския брак – ***.

СЛЕД прекратяване на брака семейното жилище, находящо се на ***, и представляващо собственост на съпруга, което е придобито преди сключване на брака, се предоставя за ползване на съпруга Н.В.К..  

След прекратяване на брака М.С.С. запазва брачното си фамилно име С..

Издръжка между бившите съпрузи не се дължи.

Страните по делото заявяват, че останалите придобити по време на брака движими вещи за обикновено потребление, представляващи съпружеска имуществена общност са си разделили и нямат спорове за тях.

Разноските по настоящото дело са за страните, както са направени до постановяване на решението, а присъдената от съда с решението държавна такса се поема от страните по делото.

ОСЪЖДА М.С.С., ЕГН **********,***, да заплати окончателна държавна такса за развод  в размер на 20 лв.

ОСЪЖДА Н.В.К., ЕГН **********,***, да заплати окончателна  държавна такса за развод  в размер на 20 лв.

 

         РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

        

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: