ПРОТОКОЛ

                                                                   

гр. ЛЕВСКИ,   24.10._ 2016 г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _двадесет и четвърти октомври_ 2016 г. в състав:

 

   Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­_   сложи за разглеждане _гр._ дело № ­­ 485  по описа  за _2016_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

********************************************************

         На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ОДОБРЯВА постигнатата спогодба между М.Г.К., ЕГН **********,*** и Р.Н.Г., ЕГН **********,***,  по силата на която:

         УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на детето З.Р.Г., ЕГН **********, се предоставя на майката М.Г.К., ЕГН **********.

Местоживеенето на детето се определя в дома на майката М.Г.К., който към настоящия момент е на адрес: ***.

Бащата ще има право да вижда и взема детето при себе си всяка първа и трета седмица на съответния месец от 18.30 часа в петък до 18.30 часа в неделя, с право на преспиване на детето при бащата.

         Бащата ще има право да взема детето при себе си по 25 дни през лятната ваканция, който период от време не съвпада с ползването на платен годишен отпуск на майката. През този период от време режима на лични контакти на бащата с детето за всяка първа и трета седмица от месеца не се прилага.

         Бащата ще има право да взема детето при себе си през първите пет дни от пролетната ваканция на детето, която е с продължителност от 10 дни, през който период от време бащата ще има възможност да взема детето в 9 часа на първия ден и следва да върне същото на майката в 18.30 часа на петия ден. През този период от време режима на лични контакти на бащата с детето за всяка първа и трета седмица от месеца не се прилага.

През първите два почивни дни – 24 и 25 декември на Коледните празници всяка четна година детето ще бъде със своята майка. Бащата ще има възможност да вземе детето при себе си в 9 часа на 26 декември и следва да върне същото на майката в 18.30 часа на 27 декември. През този период от време режима на лични контакти на бащата с детето за всяка първа и трета седмица от месеца не се прилага.

         За Коледните празници на всяка нечетната година режимът се променя, както следва: детето ще бъде вземано от своя баща в 9 часа на 24 декември и ще бъде връщано на майката в 18.30 часа на 25 декември. Останалите два дни – на 26 и 27 декември – детето да бъде при своята майка. През този период от време режима на лични контакти на бащата с детето за всяка първа и трета седмица от месеца не се прилага.   

         За Новогодишните празници на всяка четна година детето ще бъде вземано на 31 декември от своя баща в 9 часа и ще бъде връщано на майката на следващия ден на 01 януари в 18.30 часа. През този период от време режима на лични контакти на бащата с детето за всяка първа и трета седмица от месеца не се прилага.

         Всяка нечетна Нова година детето ще бъде със своята майка на 31 декември и следващия ден – 01 януари. През този период от време режима на лични контакти на бащата с детето за всяка първа и трета седмица от месеца не се прилага.

За рождения ден на бащата – 17 ноември и именния ден – 29 февруари – ако е през почивен или празничен ден, детето ще бъде вземано от своя баща в 9 часа и ще бъде връщано на майката на следващия ден в 9 часа сутринта. Ако не е почивен или празничен ден – детето ще бъде вземано от своя баща в 17 часа и ще бъде връщано на майката в 21 часа.

         За Великденските празници – (по католическия календар)  четвъртък и петък на всяка четна година детето ще бъде при своята майка, а събота и неделя ще бъде при своя баща, който ще взема детето в 9 часа на съботния ден и ще го връща на майката в 18.30 часа на неделния ден. През този период от време режима на лични контакти на бащата с детето за всяка първа и трета седмица от месеца не се прилага.

         За Великденските празници – ( по католическия календар)  на всяка нечетна година режимът се променя, като четвъртък и петък на всяка нечетна година детето ще бъде при своя баща, който ще го взема в 9 часа в четвъртък и ще го връща на майката в 18.30 часа в петък, а събота и неделя детето ще бъде при своята майка. През този период от време режима на лични контакти на бащата с детето за всяка първа и трета седмица от месеца не се прилага.

         На Гергьовден – 06 май на всяка година детето ще бъде със своята майка. На този ден режима на лични контакти на бащата с детето за всяка първа и трета седмица от месеца не се прилага.

         На 09 май – рождения ден на майката – на всяка година детето ще бъде със своята майка. На този ден режима на лични контакти на бащата с детето за всяка първа и трета седмица от месеца не се прилага.

         По време на празнуване на панаира в гр.Левски детето ще прекарва съответната събота и неделя със своята майка, а по време на празнуване на панаира в гр.Белене детето ще прекарва съответната събота и неделя със своя баща, като ще бъде вземано от него в 9 часа в събота и ще бъде връщано в 18.30 часа в неделя. В тези случаи режима на лични контакти на бащата с детето за всяка първа и трета седмица от месеца не се прилага.      

В случаите, когато детето е болно през съботните и неделни дни, през които следва да бъде със своя баща, същото ще се ползва от възможността на виждане с бащата през следващите почивни дни, непосредствено след оздравяването му.

Бащата се задължава във всички случаи при осъществяване на правото си за лични контакти с детето да взема същото лично, като то ще му бъде предавано лично от майката пред входа на блока, в който тя живее. Бащата се задължава лично да връща детето, като го предава лично на майката пред входа на блока, в който тя живее.

Бащата ще има възможност да вижда детето и през дните от понеделник до петък в детската градина (респективно училището), които детето посещава, като не нарушава провеждането на съответните учебни занятия.

Във всички случаи, в които детето ще посещава своя баща за повече от един ден, същото има право да преспива в дома на своя баща.

Бащата се задължава да изплати за минало време следния размер на издръжката: от 26.07.2015 г. до 26.12.2015 г. –  по 95лв. ежемесечна издръжка, а от 26.12.2015 г. до 26.07.2016 г. – по 105лв. ежемесечна издръжка, като целият размер на издръжката за минало време следва да бъде изплатен в срок от четири месеца, считано от днес, чрез пощенски запис.

         Бащата се задължава да заплаща ежемесечна издръжка в размер на 130 лв., считано от 26.07.2016 г. до настъпване на причини и условия за нейното изменяне или прекратяване, платима чрез пощенски запис до края на съответния месец.

РАЗНОСКИТЕ остават за всяка от страните така, както са направени.

         ОСЪЖДА Р.Н.Г., ЕГН **********,***, да заплати държавна такса върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 93,60 лв.

         ПРЕКРАТЯВА производството по делото, поради постигната между страните спогодба.

 

         Протоколът е написан в с.з., което приключи в 16.10 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: