О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Районен съд гр. Левски в закрито заседание на  _двадесет и осми септември_ две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

 

изслуша докладваното от съдия Атанасова ГД №_524_ по описа за _2016_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

          В Районен съд гр.Левски е постъпила искова молба от Н.Х.К. *** против П.М. Х. – К. от *** с правно основание чл. 49 от СК.

          В срока за отговор на исковата молба по чл. 131 от ГПК в РС Левски е представен такъв и със същия е направено възражение за местна подсъдност. В отговора на исковата молба се твърди, че следва делото да бъде прекратено пред РС Левски и изпратено по подсъдност на РС Плевен, на който делото е местно подсъдно.

          Съдът, като прецени направеното възражение в отговора на исковата молба, както и представеното като доказателство копие от лична карта на ответницата, от което се установява, че същата е с постоянен адрес ***, приема, че възражението е направено своевременно и същото е основателно.

На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. 524/2016 г. по описа на РС-Левски.

ИЗПРАЩА делото по подсъдност на РС гр. Плевен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД с частна жалба в едноседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.                                        

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: