РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _03.10._ 2017 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _трети октомври  2017 г. в състав:

 

                       Председател: _НАТАША ПАНЧЕВА_

                                               Съдебни заседатели:

                                                        Членове:

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Панчева гр. дело № ­_669_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл.50 от СК.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

        Водим от горното, съдът 

 

Р   Е   Ш   И  :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между П.Р.П.-Л., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес: ***, и П.Т.Л., ЕГН **********,***, сключен на 05.10.2013 г. в гр.Л., област П. с акт за гр.брак № 47 от 05.10.2013 година на Община гр.Л., поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

          І. Родителските права, свързани с възпитанието и отглеждането на малолетното дете Т.П.Т., роден на *** г. с ЕГН **********, ще се упражняват от майката П.Р.П.-Л.

ІІ. Бащата П.Т.Л., ЕГН **********, ще има право на следния режим на лични отношения с детето Т.П.Т., всяка събота и неделя от месеца от 10:00 часа на съботния ден до 19:00 часа на неделния, с преспиване в дома на бащата, както и да прекарва с детето 30 дни от платения си годишен отпуск, когато същия не съвпада с този на майката.

ІІІ. Бащата П.Т.Л., ЕГН **********, ще заплаща на детето Т.П.Т., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител П.Р.П.-Л., ЕГН **********, ежемесечна издръжка в размер на 120 лв., считано от 01.09.2017 г. до настъпване на причини и условия за нейното изменение или прекратяване.

ІV. След прекратяване на брака П.Р.П.-Л. (която при сключване на брака е променила фамилното си име от П. на П.-Л.) ще възвърне предбрачното си фамилно име П..

V. След развода страните няма да си дължат разноски един на друг.

VІ. Семейното жилище представляващо дворно място с жилищна сграда, находящо се в ************, след прекратяване на брака ще се ползва от съпруга П.Т.Л., тъй като същото е собственост на неговите родители.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.6, във вр. с чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК П.Т.Л., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ сумата от 86,40  (осемдесет и шест лева и 40 ст.) лева за д.т. върху иска за издръжка.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: