РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _23.11._ 2017 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _девети ноември_ 2017 г. в състав:

                                  Председател: _НАТАША ПАНЧЕВА_

                     Съдебни заседатели:

                                            Членове:

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Панчева гр. дело № ­­_689_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Предявен е иск с правно основание чл. 150 вр. чл. 143 СК.

……………………………………………………………………………………………………………………..

Водим от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ИЗМЕНЯ размера на издръжката, която М.Л.М., с ЕГН **********, е осъден да заплаща с влязло в сила решение №121/25.08.2015 г. по гр.д.№349/2015 г. по описа на ЛРС за детето си С.М.М. с ЕГН ********** със знанието и съгласието на неговата  майка и законен представител С.О.Н. *** с ЕГН ********** като УВЕЛИЧАВА същата от 160 лева на 220 (двеста и двадесет ) лева месечно, считано от датата на подаване на исковата молба – 03.10.2017 година до настъпване на законни причини за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, считано от датата на падежа й до окончателното й изплащане, КАТО ОТХВЪРЛЯ иска за увеличаване на месечната издръжка за разликата над уважения размер от 220лв. до пълния предявен размер от 250 лв.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението, в частта за допуснатото увеличение на размера на издръжката.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.6 ГПК М.Л.М., с ЕГН ********** ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка н ВСС РС – Левски  държавна такса в размер на 86.40 лева, съобразно допуснатото увеличение на издръжката.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд гр. Плевен  в двуседмичен срок, считано от съобщението до страните, че решението е изготвено.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ