РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _14.12._ 2017 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _четиринадесети ноември_ 2017 г. в състав:

 

                             Председател: _НАТАША ПАНЧЕВА_

                           Съдебни заседатели:

                                              Членове:

 

при участието на секретаря _Илияна П._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Панчева гр. дело № ­_770_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл.530, във вр. с чл.330 от ГПК във вр. с чл.50 от СК.

……………………………………………………………………………………………

Водим от горното, съдът 

 

Р   Е   Ш   И :

 

ПРЕКРАТЯВА с развод на основание чл.50 от СК гражданския брак сключен на 28.01.2016 г. в гр.Д. между Ф.Р.П. с ЕГН **********,*** и Д.З.П., с ЕГН ********** с постоянен адрес *** №0027 от 28.01.2016 г. на Община Д., поради постигнато СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

         УТВЪРЖДАВА писмено споразумение, постигнато между съпрузите Ф.Р.П. с ЕГН **********,*** и Д.З.П., с ЕГН ********** с постоянен адрес ***, както следва:

1. Относно родителските права на детето и  режима за свиждане: упражняването на родителските права за детето Р. Д. П., роден на *** с ЕГН ********** да бъдат предоставени на майката Ф.Р.П. с ЕГН ********** и местоживеенето на детето да бъде определено по постоянния адрес на майката, а именно с.К., общ.П., обл.П., ул.”**” №*, като бащата Д.З.П., с ЕГН ********** да има режим на свиждане с детето всяка първа събота и трета неделя от месеца от 09:30 часа до 16:00 часа, както и след предварителна договорка между страните по настоящето дело.

2. Издръжката за децата: размера на издръжката за детето, бащата Д.З.П. с ЕГН ************ ще се заплаща в минимален размер на ежемесечната издръжка за детето Р. Д. П. с ЕГН ********** в размер на 115,00 лева, считано от 01.12.2017 г., ведно със законната лихва върху всяка просрочена или забавена вноска, платима чрез майката и законен представител на детето до настъпването на причини за нейното изменяване или отмяна. 

         3. По отношение на семейното жилище находящо се в с.К., обл.Д., ул.”Ч**” №* да бъде предоставено за ползване на мъжа.

         4. По отношение на придобитите по време на брака ни недвижими и движими вещи – отношенията ни са уредени извън съдебно.

         5. Издръжка помежду си съпрузите не си дължат.

         6. След прекратяване на брака фамилията на жената ще запази брачното си фамилно име – П..

ОСЪЖДА Ф.Р.П. с ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС - ЛРС допълнителна държавна такса при допускане на  развод по взаимно съгласие в размер  на 25,00 лв. (двадесет и пет лева) на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

ОСЪЖДА Д.З.П., с ЕГН ********** с постоянен адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС - ЛРС допълнителна държавна такса при допускане на   развод по взаимно съгласие в размер  на 25,00 лв. (двадесет и пет лева) на основание чл.6, ал.1, т.3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.6, във вр. с чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК Д.З.П., с ЕГН ********** с постоянен адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ сумата от 165,60 лева (сто шестдесет и пет лева и 60 ст.) за д.т. върху искът за издръжка.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: