П Р О Т О К О Л

 

гр.Левски, 07.11.2017 г.

 

Районен съд гр.Левски, първи състав, в публично съдебно заседание на седми ноември две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

              Председател: Наташа Панчева

                                                Съдебни заседатели:

                                                                     

при участието на секретаря Илияна Петрова прокурора сложи за разглеждане гр. дело № 634 по описа за 2017 год., докладвано от съдия Панчева.

          На именното повикване в 09:40 часа се явиха:

……………………………………………………………………………………

          Съдът намира, че така постигнатата спогодба не противоречи на закона и добрите нрави, поради което следва да бъде приета и одобрена, ответника осъден да заплати държавна такса върху присъдената издръжка, както и за водене на делото, след което производството по делото да бъде прекратено, поради постигнатата между страните спогодба.

          Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ПРИЕМА и ОДОБРЯВА постигнатата между И.И.П., ЕГН ********** ***, действаща лично и в качеството й на майка и законен представител на малолетното си дете С. В. П., ЕГН ********** и В.П.С., ЕГН ********** ***, СПОГОДБА както следва:

1. Упражняването на родителските права върху детето С. В. П., ********** се предоставят на майката И.И.П., ЕГН **********.

2. Местоживеенето на детето да се определи по адреса на майката И.И.П., ЕГН **********.

3. Бащата В.П.С., ЕГН ********** ще има право на следните лични отношения с детето: да може да вижда детето и да се занимава с него всеки вторник и четвъртък, когато детето е на детска ясла за времето от 16:30 часа до 17:00 часа, по местонахождение на детето, а именно детската ясла и в присъствието на длъжностно лице от същата.

4. Бащата В.П.С., ЕГН ********** ще заплаща ежемесечна издръжка за детето чрез неговата майка и законен представител И.И.П., ЕГН ********** в размер на 115 лева, считано от 11.09.2017 г. (датата на завеждане на настоящето дело) до настъпване на причини и условия за нейното изменяне или прекратяване, ведно със законната лихва за забава върху всяка просрочена вноска.

5. Разноските по делото остават за страните така както са ги направили.

          ОСЪЖДА В.П.С., ЕГН ********** *** да заплати по сметка на ВСС Районен съд гр.Л. държавна такса в размер на сумата 50 лева по иска с правно основание чл.127, ал.1 от СК, както и сумата 82,80 лева държавна такса върху размера на присъдената издръжка.

          ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. №634/2017 г. по описа на Районен съд гр.Л., поради постигнатата между страните спогодба.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта за постигнатата спогодба не подлежи на обжалване, а в останалата част в едноседмичен срок, считано от днес.

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 10:10 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: