РЕШЕНИЕ

гр. ЛЕВСКИ, _15.11._2018 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _първи ноември_ 2018 г. в състав:

                        Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                            Съдебни заседатели:

                                                      Членове:

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № _673_ по описа  за _2018_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

            Производството по делото е по реда на чл. 310 и сл. от ГПК.

            ……………………………………………………………………………………………………………

На основание изложеното, съдът

 

                                                           Р Е Ш И :

 

ИЗМЕНЯ размера на ежемесечната издръжка, която П.Г.К., ЕГН**********, с адрес: ***, следва да заплаща на малолетното дете П. П. К., ЕГН**********, чрез неговата майка и законен представител Е.И.К., ЕГН********** с адрес: ***, по гр.д.№***г. по описа на РС – ***, като я УВЕЛИЧАВА от 105 лева на 150 лева месечно, считано от датата на предявяване на иска - 03.10.2018 г., ведно със законната лихва за всяка закъсняла или просрочена вноска, до настъпване на правни основания за нейното изменение или прекратяване, като ОТХВЪРЛЯ предявения иск над присъдената част до пълния му предявен размер от 246 лв., като НЕОСНОВАТЕЛЕН И НЕДОКАЗАН.

            ОСЪЖДА П.Г.К., ЕГН**********, с адрес: ***, да заплати дължимата по делото държавна такса, определена по реда на Тарифата за държавни такси, които се събират от съдилищата по реда на ГПК в размер на 216 лв.

ОСЪЖДА П.Г.К., ЕГН**********, с адрес: ***, да заплати на Е.И.К., ЕГН**********, с адрес: *** направените разноски за заплатено адвокатско възнаграждение съразмерно с уважената част от иска в размер от 182,93 лв.

            ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 242, ал.1 от ГПК предварително изпълнение на решението в частта за издръжката.

            РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Окръжен съд Плевен в двуседмичен срок, считано от датата на обявяването му – 15.11.2018 г.

 

 

 

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: