О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Районен съд гр. Левски в закрито заседание на  _осми октомври_ две хиляди и осемнадесета година в състав:

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

изслуша докладваното от съдия Манолова гр.д. №_442_ по описа за _2018_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е по чл.127а от СК.

В РС - Левски е постъпила искова молба от Л.В.Г., ЕГН**********, с адрес: ***, чрез адв. Е.Р. от ПлАК, срещу П.В.Л., ЕГН**********, с адрес: ***, с правно основание чл. 127а от СК.

Подадена е писмена молба от Л.В. Г., подадена лично от адв. Е. Р. на 20.09.2018 г., с която ищцата заявява, че след завеждане на делото ответникът е дал съгласие за пътуване на детето в чужбина – подписал е необходимите да това документи пред нотариус и ги е предал на ищцата, поради което спорът между тях е разрешен извънсъдебно, и моли делото да бъде прекратено.

В молбата се сочи, че страните са уредили извънсъдебно и въпросите, свързани с разноските по делото, поради което ищцата не претендира такива и моли съда да не се произнася по тях.  

Въз основа на така подадената молба, съдът намира, че е десезиран от правния спор, поради оттегляне на исковата молба по чл.127а от СК.

Съдът, като взе предвид, че оттеглянето на молбата може да бъде направено до приключване на първото по делото заседание, без съгласието на ответника, както и че молбата за оттегляне е депозирана преди това заседание, намира молбата за основателна.

Водим от гореизложеното, съдът:

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№442/2018г. по описа на Районен съд - Левски, образувано въз основа на искова молба с правно основание чл.127а от СК, подадена от Л.В.Г., ЕГН**********, с адрес: ***, чрез адв. Е. Р. от ПлАК.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството по делото подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в едноседмичен срок от връчването му на страните.

 

 

                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: