РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _17.12._ 2019 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _седемнадесети декември_ 2019 г. в състав:

 

                     Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                             Съдебни заседатели:

                                                   Членове:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_872_ по описа  за _2019_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Постъпила е молба с правно основание чл.127, ал.1 от СК.

*********************************************************

РЕШИ:

          УТВЪРЖДАВА постигнатото споразумение по чл.127, ал.1 и чл.127а, ал.1 от СК между А.С.А., ЕГН **********,***, и А.И.А., ЕГН **********,***, съгласно което:

УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на малолетното дете А.А.А., ЕГН **********, се предоставят на неговия баща А.И.А., ЕГН **********, и се определя местоживеенето на детето по настоящия адрес на бащата, а именно: ****************.

На майката А.С.А., ЕГН **********, се определя следния режим на лични контакти с детето А.А.А., ЕГН **********, всяка първа и трета събота и неделя от месеца, като го взима при себе си от 10.00 часа на съответния съботен ден до 16.00 часа на съответния неделен ден с преспиване, като взима и връща детето от дома на бащата.

Майката А.С.А., ЕГН **********, ще заплаща по 140 (сто и четиридесет) лв. ежемесечна издръжка за детето А.А.А., ЕГН **********, считано от 17.12.2019 г., платима чрез неговия баща и законен представител А.И.А., ЕГН **********, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, до настъпване на причини за нейното изменение или отмяна.    

Майката А.С.А., ЕГН **********, дава съгласие детето А.А.А., ЕГН **********, да пътува, придружавано от законно представляващия го баща А.И.А.,ЕГН **********, от България до Белгия и обратно, където бащата работи, както и придружавано от упълномощени от А.И.А. лица.

Бащата А.И.А., ЕГН **********, се задължава веднъж годишно да предава детето А.А.А., ЕГН **********, на майката А.С.А., ЕГН **********, по време на годишния й отпуск, когато той не съвпада с този на бащата и след предварително известие за времето на предаване и времето на пребиваване при майката.

ОСЪЖДА А.С.А., със сочени по-горе данни, да заплати държавна такса върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 100,80 лв.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: