О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Районен съд гр. Левски в закрито заседание на  _трети декември_ две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

 

изслуша докладваното от съдия Атанасова ГД №_678  по описа за _2019_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

          В районен съд гр. Левски е постъпила искова молба от К.К.К. *** против Главна дирекция „Гранична полиция” МВР София.

В срока за отговор ответната страна е направила възражение за местна подсъдност и е направила искане делото да се изпрати на РС Свищов, където е обичайното изпълнение на служебните задължения на ищеца.

Видно от данните в исковата молба е,  че действително обичайното изпълнение на служебните задължения на ищеца е в гр. Свищов и съгласно разпоредбата на чл. 114 от ГПК компетният съд е именно РС Свищов.          Видно от исковата молба е, че в същата е посочено, че мястото, на което обичайно полага своя труд ищеца е гр. Свищов и не се възразява при наличие на възражение за местна подсъдност на правния спор, същият да се изпрати за разглеждане на РС Свищов.

Съдът не следи служебно за спазване на местната подсъдност, но тъй като по делото е направено от ответната страна своевременно възражение за подсъдност,  следва дело да бъде прекратено пред РС Левски и изпратено по подсъдност на РС Свищов.

          На основание изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. 678/2019 г. пред РС Левски и изпраща делото по подсъдност на РС Свищов.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Плевенски окръжен съд с частна жалба в едноседмичен срок от връчване на същото на страните.

 

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: