О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр.Левски, 26.11.2019г.

 

         РАЙОНЕН СЪД – гр.ЛЕВСКИ, III състав, в закрито заседание на двадесет и шести ноември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

 

         като разгледа докладваното от съдията Николаева гр.д.№684 по описа на съда за 2019г., на основание данните по делото и закона, за да се произнесе взе предвид следното:

 

         Производството по делото е образувано по искова молба от Д.Б.Д. *** срещу Главна дирекция „Гранична полиция” към Министерство на вътрешните работи, гр.София с правно основание чл.179, ал.1, вр. чл.178, ал.1, т.3 ЗМВР и чл.86, вр. чл.84 от ЗЗД.

На 21.11.2019г. ищецът Д.Б.Д., чрез пълномощника си адв. Р. Р. е депозирал молба, с която е оттеглил предявения иск по гр.д. 684/2019г. по описа на РС – Левски.

По отношение на така депозираната молба съдът намира следното:

Същата изхожда от легитимирано лице - ищеца, чрез надлежно упълномощен процесуален представител - изрично упълномощен с правото да оттегля исковете. Молбата, с която ищецът е заявил, че оттегля иска си, е депозирана в съда преди първото съдебно заседание по делото, поради което препис от нея не е връчван на ищеца.

Съгласно разпоредбата на чл.232 от ГПК, ищецът може да оттегли исковата си молба без съгласието на ответника до приключване на първото заседание по делото. По аргумент от посочената разпоредба, за оттегляне на исковата претенция в процесния случай не е необходимо съгласието на ответника. Поради изложеното са налице предпоставките на чл.232 от ГПК за прекратяване на производството по делото поради оттегляне на иска.

Водим от гореизложеното, съдът:

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№684/2019г. по описа на Районен съд - Левски по предявените искове с правно основание чл.179, ал.1, вр. чл.178, ал.1, т.3 ЗМВР и чл.86, вр. чл.84 от ЗЗД, поради оттегляне на исковата молба на основание чл.232 от ГПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване в едноседмичен срок от връчването му на страните пред Плевенски окръжен съд.

ПРЕПИС от определението да се връчи на страните.     

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: