РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _15.02._ 2011 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в закрито съдебно заседание на _15.02._ 2011 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря __ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_508_ по описа  за _2008  год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Постъпила е молба с правно основание чл. 247 от ГПК.

          В РС Левски е постъпила молба от И.А. – ответник по делото, с която моли да бъде допусната поправка на очевидна фактическа грешка в решенията по настоящото дело, тъй като посоченото в тях негово ЕГН е грешно изписано. Твърди, че грешката е допусната още в исковата молба. Представил е копие от личната си карта за установяване на действителното му ЕГН.

          Съдът е разпоредил да се изпрати копие от молбата на другата страна, която е имала възможност в едноседмичен срок от получаването й да подаде отговор.

В дадения от съда срок другата страна не е представила отговор на молбата.

          Съдът, като прецени постъпилата молба, представените по делото доказателства, изписаното ЕГН в постановеното решение по настоящото дело, приема за установено, че ЕГН на ответника е вписан грешно в исковата молба, а оттам грешката е пренесена и в постановените от съда решения. При това положение, следва да бъде допусната поправка на очевидна фактическа грешка и във всички решения, постановени по гр. д. № 20084410100508 по описа на РС Левски за 2008 г., където е изписано ЕГН  на И.А., същото следва да се чете **********, вместо грешно изписаното **********.

На основание изложеното, съдът

Р Е Ш И:

          НА ОСНОВАНИЕ чл. 247 ал.1 от ГПК ДОПУСКА поправка на очевидна фактическа грешка при изписване ЕГН на И.А. *** в решенията постановени по гр. д. 20084410100508 по описа на РС Левски  за 2008 г. и навсякъде в тях, където е изписано ЕГН на И.А., същото  да се чете **********.

НАСТОЯЩОТО решение е неразделна част от решенията  по гр.д. 20084410100508 по описа на РС Левски за 2008 г..

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

         

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: