О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр. ЛЕВСКИ, _22.12._ 2010 г.

 

 В ИМЕТО НА НАРОДА

Левченски районен съд в ЗАКРИТО съдебно заседание на _двадесет и втори декември_ 2010 г. в състав:

 

                                               Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                                                Членове:

 като разгледа докладваното от съдия Манолова ч.гр.д.№823 по описа  за _2010_ год. на ЛРС, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

РС-Левски е издал заповед за изпълнение на парично задължение по чл.410 от ГПК по заявление, подадено на 17.11.2010 г. от „ТИ БИ АЙ КРЕДИТ” ЕАД, ЕИК: 121554961, със седалище и адрес на управление гр.София, УЛ. „Димитър Хаджикоцев” №52 - 54, представлявано от изпълнителния директор В.Г., срещу И.Л. ***, с ЕГН**********..

В законоустановения двуседмичен срок от получаване на съобщението, длъжникът И.Л. е депозирал възражение срещу заповедта за изпълнение, поради което съдът е указал на заявителя, че следва да предяви иск за установяване на вземането си в едномесечен срок, като довнесе дължимата такса, и да представи доказателства за това в съда, както и че ако не извърши указаното, съдът ще обезсили издадената заповед за изпълнение.

Няма данни за получено съобщение по чл.415, ал.1 от ГПК от страна  на заявителя.

В РС гр. Левски е получена молба от „ТИ БИ АЙ КРЕДИТ” ЕАД, със седалище и адрес на управление гр. София, ул. „Димитър Хаджикоцев” №52-54, вписано в Търговския регистър към Агенция по вписванията при МП, представлявано от В.Г., с която на основание чл. 232 от ГПК и във връзка с направено плащане и погасяване от страна на процесното задължение от страна на ответника по ч.гр.д. №823/10г. поописа на РС гр. Левски, да приеме оттегляне на подаденото заявление по чл. 410 от ГПК за издаване на заповед за изпълнение и изпълнителен лист по цитираното гражданско дело.  

По отношение на заявителя е извършено плащане и е погасено задължението от страна на ответника П., поради което и е отпаднал интересът от предявяване на иска за „ТИ БИ АЙ КРЕДИТ”.

При това положение издадената заповед за изпълнение следва да бъде обезсилена, а производството по ч.гр.д. №823/2010г. по описа на РС гр. Левски– прекратено, поради което съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

ОБЕЗСИЛВА издадената заповед №558/18.11.2010г. за изпълнение на парично задължение по чл.410 от ГПК, против И.Л. ***, с ЕГН **********.

ПРЕКРАТЯВА производството по ч.гр.д. №823/2010г. по описа на РС гр. Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Плевен в едноседмичен срок от получаване на съобщението от молителя и И.П..

 

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: