О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Левченски районен съд в закрито заседание на  _петнадесети декември_ две хиляди и десета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

изслуша докладваното от съдия Атанасова ЧГД №_904_ по описа за _2010_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

            В районен съд гр. Левски е постъпило заявление от Банка ДСК  ЕАД за издаване на заповед за изпълнение по чл. 417 от ГПК срещу Ж.М. с ЕГН ********** ***.

            Съгласно разпореждане на съдията докладчик е извършена справка в Национална база „данни” за постоянния адрес на лицето, с оглед проверяване дали делото е местно подсъдно на РС Левски. При извършване на справката е установено, че посоченото лице като длъжник  е починало на 17.12.2009 г.  – т.е. почти една година преди подаване на заявлението в РС Левски /заявлението е подадено в РС Левски на 14.12.2010 г./.

Предвид обстоятелството, че заявлението за издаване на заповед за изпълнение по чл. 417 от ГПК е подадено срещу лице, което към момента на подаване на заявлението не е било живо, съдът счита, че подаденото заявление е недопустимо и производството по делото следва да бъде прекратено.

            На основание изложеното, съдът

                                                            ОПРЕДЕЛИ:

            ПРЕКРАТЯВА производството по ч.гр.д. № 904 по описа на РС Левски за 2010 г. като НЕДОПУСТИМО.

            ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството по делото подлежи на обжалване пред ПОС с частна жалба в едноседмичен срок от връчване на заявителя на съобщението, ведно с копие от настоящото определение.

                                                           

                                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ: