О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Левченски районен съд в закрито заседание на  _двадесет и първи януари_ две хиляди и единадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

 

изслуша докладваното от съдия Атанасова съдебна поръчка ч.гр.д. №_926_ по описа за _2010_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

          В районен съд гр. Левски на 22.12.2010 г. е постъпила молба за връчване на документи по регламент № 1393/2007 г. на ЕО на С.А. ***.  Въз основа на получената молба в РС Левски е образувано ч.гр.д. 926/2010 г.

С разпореждане на съдията докладчик по делото е насрочено съдебно заседание за 12.01.2011 г. от 9.30, за когато е разпоредено да се призове лицето, с оглед възможността да му бъдат връчени книжата и същото да се подпише на съответните документи.

Призовката е върната в цялост е върху нея е отразено, че на посочения адрес няма такова лице.

Съдията-докладчик е разпоредил да се извърши справка в национална база данни за адресната регистрация на лицето.

От извършената справка се установява, че регистрираните постоянен и настоящ адрес на лицето С.А. са в ***. Разпоредено е призовката да се връчи по реда на чл. 47 ал.1 от ГПК чрез залепване на уведомление на постоянния адрес на лицето.

В съдебно заседание на 12.01.2011 г. лицето не се е явило.

Видно от приложеното уведомление е, че на 29.12.2010 г. на входната врата на адреса в ***  е залепено уведомление до С.А., с което, същата се уведомява в двуседмичен срок от 29.12.2010 г. да се яви в канцеларията на Районен съд гр. Левски за получаване на призовка по настоящото дело.

В дадения двуседмичен срок в канцеларията на РС Левски никой не се е явил за получаване на призовката на С.А. и върху призовката е отразено, че лицето е напуснало *** с неустановен адрес, както и че жилището е продадено. Информацията е получена от живеещите на адреса и от съседите.

          Предвид изложеното, считам, че настоящото производство следва да бъде прекратено и документите върнати на изпращащия съд, като се уведоми същия, че не е възможно изпълнение на молбата, тъй като лицето е напуснало посочения в молбата адрес, че имота е продаден и адресът на лицето е неизвестен.

          На основание изложеното, съдът

                                      О П Р Е Д Е Л И :

          ПРЕКРАТЯВА  производството по ч.гр.д. № 926 по описа на РС Левски за 2010 г.

          ВРЪЩА документите на изпращащия съд – Окръжен съд гр. Олщин – Полша.

          ДА СЕ изпрати уведомление за връщане на молба и документ по чл. 6 параграф 3 от Регламент /ЕО/ № 1393/2007 г.

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: