ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _03.01._ 2012 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в закрито съдебно заседание на _трети януари_ 2012 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря __ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_430_ по описа  за _2011_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          В районен съд гр. Левски е постъпила молба от процесуалния представител на ответника, с която моли съда да допълни решението в частта за разноските, като присъди допълнителни разноски в размер на 150 лв., представляващи внесена като депозит сума за възнаграждение на вещо лице по назначената съдебно-счетоводна експертиза.

          На другата страна е изпратено копие от молбата, но в дадения от съда срок не е постъпил отговор.

          Съдът, като прецени представените по делото доказателства, изложеното в молбата, приема за установено следното:

          Молбата е подадена в срока по чл. 248 ал.1 от ГПК и като такава е допустима и следва да бъде разгледана по същество.

          Видно от представените по делото  писмени доказателства е, че ответната страна е внесла като депозит за възнаграждение на вещо лице сумата от 150 лв. по депозитната сметка на РС Левски, която сума е изплатена на вещото лице и за внасянето на която е представена вносна бележка /прикрепена към корицата на делото/ и което доказателство не е взето предвид при постановяване на съдебното решение. Действително ответната страна е направила искане за присъждане на деловодните разноски и в съответствие с това, че искът е отхвърлен изцяло, съдът с постановеното решение е приел, че следва да бъдат заплатени на ответната страна направените деловодни разноски в пълен размер. При обсъждане на доказателствата обаче в тази насока, съдът е пропуснал да кредитира представената и посочена по-горе вносна бележка. Предвид изложеното, съдът намира, че са налице основанията за приложение разпоредбата на чл. 248 от ГПК и следва да бъде допълнено решението в частта за разноските, като следва да бъде осъден ищеца да заплати на ответната страна и направените деловодни разноски в размер на 150 лв. – внесени като депозит за възнаграждение на вещо лице.

          На основание изложеното, съдът

                                      О П Р Е Д Е Л И :

          НА ОСНОВАНИЕ чл. 248 ал.1 от ГПК ДОПЪЛВА решение  № 175/04.11.2011 г., по гр. д. 430/2011 по описа на РС Левски в частта за разноските, като ОСЪЖДА „Ти Би Ай Лизинг” ЕАД с ЕИК 130847504 със седалище и адрес на управление: гр. София, район „Лозенец” ул. „Димитър Хаджикоцев” № 52-54, ет.2, представлявано от В.Г. – изпълнителен директор да заплати на ЕТ „Х. – Х.В.” с ЕИК * със седалище и адрес на управление *, представляван от Х.В.  и сумата от 150 лв., представляваща разноски по делото.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: