О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Левченски районен съд в закрито заседание на  _двадесет и втори февруари_ две хиляди и дванадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

изслуша докладваното от съдия Атанасова ЧГД №_100_ по описа за _2012_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

            В районен съд гр. Левски е постъпило заявление за издаване на заповед за изпълнение по чл. 417 от ГПК срещу наследници на И.Й. ***

            Съгласно разпореждане на съдията докладчик е извършена справка в Национална база „данни” за постоянния адрес на лицето, с оглед проверяване дали делото е местно подсъдно на РС Левски. При извършване на справката е установено, че посоченото лице като длъжник е починало на * г.  – т.е. преди подаване на заявлението в РС Левски /заявлението е подадено в РС Левски на 21.02.2012 г./.

Предвид обстоятелството, че заявлението за издаване на заповед за изпълнение по чл. 417 от ГПК е подадено срещу лице, което към момента на подаване на заявлението не е било живо, съдът приема, че подаденото заявление е недопустимо.

В заявлението най-общо е посочено, че същото е срещу наследници на И.Й. -  без те да са конкретизирани с техните данни – не са посочени три имена, адрес и ЕГН. Не е внесена и дължимата д.т. Тъй като настоящото производство е особено и по същото не се прилагат общите правила, съдът не следва да оставя производството по делото без движение и да дава указания за отстраняване на цитираните нередовности.

            Предвид изложеното, следва производството по делото да бъде прекратено като недопустимо.

            На основание изложеното, съдът

                                                            ОПРЕДЕЛИ:

            ПРЕКРАТЯВА производството по ч.гр.д. № 100 по описа на РС Левски за 2012 г. като НЕДОПУСТИМО.

            ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството по делото подлежи на обжалване пред ПОС с частна жалба в едноседмичен срок от връчване на заявителя на съобщението, ведно с копие от настоящото определение.

                                                           

                                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ: