РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _22.02._ 2013 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в закрито съдебно заседание на _двадесет и втори февруари_ 2013 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря __ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_202_ по описа  за _2012_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Решението е по реда на чл. 250 ал.3 от ГПК.

          В РС Левски е постъпила молба от И.И. *** с искане да бъде допълнено решението относно направеното искане по сметки. Твърди се, че при изчисление на дължимите му се суми най-вероятно е допусната аритметична грешка при пресмятането.

Копие от молбата е изпратена на другите страни в процеса, които в дадения им от съда срок не са представили отговор и не са изразили становище по молбата.

Съдът счита, че молбата за допълване на решението е основателна. С решението, съдът е приел, че извършените подобрения в имота са доказани по вид и размер. Действително предвид различията на всеки един от съделителите в притежаваните от тях дялове на отделни части от допуснатия до делба имот, при присъждане на дължимите се суми за извършените подобрения, съдът е допуснал аритметична грешка. Следва да бъде допълнено решението в тази му част, като бъдат присъдени и останалите суми за които съдът не се е произнесъл, съобразно дяловете на всеки един от съделителите.

На основание изложеното, съдът

Р Е Ш И:

НА ОСНОВАНИЕ чл. 250 ал.3 от ГПК ДОПЪЛВА решение № 160/31.10.2012 г. по гр.д. 202/2012 г. на РС Левски в следния смисъл:

ОСЪЖДА С.Л. ***, ЕГН ********** да заплати на И.И. ***, ЕГН **********,  за извършените от П. подобрения в имота съобразно дела си и сумата от 1077,74 лв. – представляваща разлика над присъдената сума от 2068,78 лв. с допълваното решение до общо дължимата от 3146,50 лв.

ОСЪЖДА А.К. ***, ЕГН ********** да заплати на И.П. със сочена по-горе самоличност за извършените от П. подобрения в имота съобразно дела си, и сумата от 388,56 лв. – представляваща разлика над присъдената сума от 942,19 лв. с допълваното решение до общо дължимата от 1330,75 лв.

ОСЪЖДА П.К. ***, ЕГН ********** да заплати на И.П. със сочена по-горе самоличност за извършените от П. подобрения в имота съобразно дела си и сумата от 388,56 лв. – представляваща разлика над присъдената сума от 942,19 лв. с допълваното решение до общо дължимата от 1330,75 лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: