РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _21.12._ 2012 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _двадесет и шести ноември_ 2012 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_514_ по описа  за _2012_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          Предявен е иск с правно основание чл. 127 ал.2 от СК.

*********************************************************

          На основание изложеното, съдът

                                                Р Е Ш И :

          ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете Н.Н. с ЕГН ********** и по отношение на малолетното дете А.Н. с ЕГН ********** на тяхната майка Л.И. ***, с ЕГН **********.

          ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на бащата О.С. ***, с ЕГН ********** с малолетното дете Н.Н. с ЕГН ********** и  малолетното дете А.Н. с ЕГН **********, като бащата  има право да вижда и взема децата при себе си всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца от 10 часа в съботния ден до 18 часа в неделния ден, с приспиване на децата в неговия дом.

          ОСЪЖДА О.С. със сочена по-горе самоличност да заплаща  ежемесечна издръжка за малолетното дете Н.Н. с ЕГН ********** и за малолетното дете А.Н. с ЕГН ********** в размер по 72,50 лв. месечно – за всяко едно от децата, считано от влизане на решението в законна сила до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка закъсняла или просрочена вноска, като издръжката е платима, чрез тяхната майка и законен представител Л.И. със сочена по-горе самоличност.

ОСЪЖДА О.С. със сочена по-горе самоличност да заплати д.т. в размер на 208,80 лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: