Р Е Ш Е Н И Е

гр.Левски, 13.02.2013г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

         ЛЕВЧЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД І-ви граждански състав в публично заседание на петнадесети януари през две хиляди и тринадесета година, в състав:

 

                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША ПАНЧЕВА

 

при секретаря И.П. като разгледа докладваното от съдията  Панчева  гражданско дело №729  по описа за 2012 г. и за да се произнесе, съобрази следното:

****************************************************

  Водим от горното, съдът

 

                                             Р Е Ш И:

 

ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на малолетното дете А.Я., ***, с ЕГН************, при нейния баща И.Я.  с ЕГН **********.

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права върху малолетното дете А.Я., ***, с ЕГН ************, на бащата И.Я.  с ЕГН ********** .

ОПРЕДЕЛЯ следния режим на лични отношения на МАЙКАТА Д.К. ***, с ЕГН **********, да вижда и взема детето всеки първи и трети неделен ден от месеца от 8 до 18 часа по местоживеене на детето, както и да й бъде предоставено правото да взема детето при себе си всяко лято за по 30 дни, когато това не ще съвпадне с отпуска на бащата.  

ОСЪЖДА Д.К. ***, с ЕГН **********, да заплаща на малолетното си дете А.Я., ***, с ЕГН ************, чрез нейния баща и законен представител И.Я., с ЕГН **********, ежемесечна издръжка в размер на 90.00 (деветдесет) лева, считано от влизане на решението в сила до настъпване на законни основания за нейното изменяване или прекратяване, заедно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до изплащането й.

ОСЪЖДА на осн. чл.78, ал.1 от ГПК ищцата Д.К. ***, с ЕГН **********, да заплати на И.Я. с ЕГН **********, сумата 250.00 лв., представляваща направени разноски по делото.

ОСЪЖДА на осн. чл.78, ал.6 от ГПК ищцата Д.К. ***, с ЕГН **********, да заплати държавна такса в размер на 129.60  лв. по сметка на ВСС –  ЛРС.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПлОС в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

 

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: