Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

гр.  Левски , 11. 03. 2012 год.

 

            В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченският районен съд, І –ви граждански състав, в публичното заседание на  пети март  през две хиляди и тринадесета година в състав:

 

                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ:  НАТАША ПАНЧЕВА

 

при секретаря  И.П.  като разгледа докладваното от съдията ПАНЧЕВА гр. д. № 21 по описа за 2013 година, и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

Иск с правно основание чл. 232 във вр. с чл. 79 от ЗЗД.

Постъпила е искова молба от Община Белене  против K.K. *** , с ЕГН- **********, в която се твърди , че на 22.01. 2009 година сключили с ответника по делото Договор за наем № *. Твърди , че предоставили по силата на този договор на ответника по делото общински имот представляващ обект за търговска дейност- Масивна едноетажна  сграда със застроена площ от 74 кв.м в *** . Твърди , че договорът е прекратен на 20.12. 2011 г.  Твърди , че за периода 2009 – 2011 година ответникът не изпълнявал задълженията си по договора за наем  и не  платил наема за този период възлизащ на  сумата 7 565.32 лева без ДДС І включваща дължим наем  , дължима лихва и неустойка . Твърди , че е поканил ответника да му се издължи. Твърди , че ответника е получил поканата , но плащане не настъпило.  Твърди , че му се дължат и суми за  неплатена такса за битови отпадъци в размер на 32.12 лева   неплатена такса за битови отпадъци 10.22 лева .

 Ищецът Община Белене  редовно призован по делото  не се явява Кмета на общината , представлява се в съдебно заседание от юк Ч. , която поддържа предявените искове.

            Ответникът K.K. не е взел становище по исковата молба.

Съдът, като прецени събраните по делото писмени доказателства и съобрази доводите на ищеца, намира, че са налице предпоставките на            чл. 238 и сл. от ГПК за постановяване на неприсъствено решение, а именно:

-въпреки че на ответника са указани последиците от неспазването на сроковете за размяна на книжа и от неявяването в съдебно заседание същият не е депозирал писмен отговор на исковата молба в определения от закона едномесечен преклузивен срок и негов представител не се е явил в проведеното публично съдебно заседание.

-искът е вероятно основателен с оглед приложените по делото писмени доказателства, които не са оспорени по реда на чл. 193 от ГПК.

В този смисъл предявеният от . Община Белене  против  K.K. осъдителен иск се явява основателен и следва да бъде уважен.

При този изход на делото и на основание чл. 78 ал. 1 от ГПК ответникът следва да бъде осъден да заплати на ищеца деловодни разноски в размер на 304.44 лв.,  за направени разноски поделото.

 Водим от горното , съдът

 

Р      Е      Ш      И:

 

ОСЪЖДА K.K. *** , с ЕГН- **********, да заплати на Община Белене , представлявяна от П.Д. Кмет на Община Белене с адрес гр. Белене , ур.”България “ № 35 с ЕИК- 000413579  , сумата от  7565.32 лв., представляваща   дължимия , но неплатен наем  по Договор за наем № *  за периода месец август 2009 г до декември 2011 година и неплатените такси битови отпадъци , ведно със законната лихва върху главницата  от датата на предявяване на иска -11.01.2013 г. до окончателното изплащане на сумата .

ОСЪЖДА K.K. *** , с ЕГН- **********, да заплати на Община Белене , представлявяна от П.Д. Кмет на Община Белене с адрес гр. Белене , ур.”България “ № 35 с ЕИК- 000413579  , сумата от  304.44 лв., представляваща направени деловодни разноски.

Решението не подлежи на обжалване.

 

                                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ: