Р Е Ш Е Н И Е

 

гр.Левски, 26.02.2013 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ЛЕВЧЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД, І-ви граждански състав, в публично заседание на дванадесет и шести февруари през две хиляди и тринадесета година, в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Наташа Панчева

 

при секретаря И.П., като разгледа докладваното от съдията Панчева гр.дело №33 по описа за 2013 година и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         Производството е по чл.7 и сл. от Закона за защита срещу домашното насилие.

         ***********************************************

         По изложените съображения съдът

 

Р       Е       Ш       И:

 

ПОСТАНОВЯВА мерки за закрила на основание чл.5, ал.1 от Закона за защита срещу домашното насилие както следва:

ЗАДЪЛЖАВА Б.А. *** с ЕГН **********,***, да се въздържа от извършване на домашно насилие срещу сестра си С.А., с ЕГН **********, непълнолетна  придружена в действията си от своята майка и законен представител А.А. майка с ЕГН ********** ***.

ОТСТРАНЯВА Б.А. *** с ЕГН **********,***, от съвместно обитаваното със сестра си С.А., с ЕГН **********, непълнолетна придружена в действията си от своята майка и законен представител А.А. майка с ЕГН ********** ***,  жилище находящо се ***  за срок от 18 месеца, считано от датата на влизане в сила на настоящото решение.

ДА СЕ ИЗДАДЕ заповед за наложените мерки за закрила, която на основание чл.21, ал.1 от ЗЗДН да се изпълни от полицейските органи по местоживеене на ответника.

ПРЕДУПРЕЖДАВА Б.А. *** с ЕГН **********,***, че при неизпълнение на заповедта ще бъде задържан на основание чл. 21, ал.2 от ЗЗДН и ще бъдат уведомени органите на прокуратурата.

ОСЪЖДА Б.А. *** с ЕГН **********,***, да заплати по сметка на  ВСС – Районен съд гр.Левски държавна такса в размер на 30 лв. и глоба в размер на 200 лв.

Решението може да се обжалва пред Плевенския окръжен съд в седмодневен срок от днес за молителя и от връчването му на ответника.

                                                              

 

         РАЙОНЕН СЪДИЯ: