П Р О Т О К О Л

 

гр.Левски, 17.12.2012 г.

 

Левченски районен съд, първи граждански състав, в публично съдебно заседание на седемнадесети декември две хиляди и дванадесета година в състав:

 

              Председател: Наташа Панчева

                                                Съдебни заседатели:

                                                                     

при участието на секретаря И.П. прокурора сложи за разглеждане гр. дело № 229 по описа за 2004 год., докладвано от съдия Панчева.

          На именното повикване в 10:20 часа се явиха:

ИЩЕЦЪТ Б.Е. – редовно призован – явява се лично и с адвокат Ф.П. с пълномощно по делото.

ИЩЦАТА Я.Д. – редовно призована – не се явява, вместо нея се явява адвокат Ф.П., упълномощена устно по телефона.

ЗА ОТВЕТНИКА „ПК СИЛА” с.Обнова – редовно призован –  явява се Г.Г.

ЗА ОТВЕТНИКА УНИТРЕДИТ – БГ ООД гр.Нови Искър – нередовно призован – призовката е върната в цялост.

 

          ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

АДВОКАТ П. – Моля да не давате ход на делото, на основание чл.119, ал.1 от ГПК (отм.) моля, да прекратите производството по делото, поради оттегляне на исковата молба.

ОТВЕТНИКЪТ Г.Г. – Моля, да не давате ход на делото, не възразявам и съм съгласен с оттеглянето на исковата молба и прекратяването на производството по делото.

 

          Съдът намира, че съгласно разпоредбите на отменения ГПК, а именно чл.119, ал.1 от ГПК (отм.) ищецът може да оттегли исковата си молба без съгласието на ответника до приключване на първото по делото съдебно заседание. Видно от материалите по делото е, че дн.с.з. е първото по делото такова, ако се приеме, че редовно за него са призовани страните. При това положение за валидността на оттеглянето не е необходимо съгласието на  ответниците по делото, тъй като дн.с.з. би следвало, при редовно призоваване на всяка една от страните, да бъде първо такова. При наличието, че призовката на ответната страна „УНИТРЕЙД БГ” Нови Искър е върната в цялост, макар и да има наличен договор за правна помощ, сключен между този ответник и адвокат, който да го представлява, не е необходимо да се иска съгласието на тази страна за прекратяване на производството по делото.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ПРЕКРАТЯВА на основание чл.119, ал.1 от ГПК (отм.) производството по гр.д. №229 по описа на РС – Левски за 2004 г., поради оттегляне на исковата молба от страна на ищците.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване подлежи на обжалване пред ПлОС в 7 – дневен срок за ищците и за първия ответник, а за втория ответник във 7 – дневен срок връчване на съобщението за прекратяването на адвокат В.Т. ***.

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 10:34 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: