О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр. Левски  , 08.01.2013 г.

                                                 В ИМЕТО НА НАРОДА

 

            ЛЕВЧЕНСКИ  РАЙОНЕН СЪД, І-ви граждански състав в закрито заседание на  осми януари     през   две хиляди и тринадесета година в състав:                                          

 

                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША ПАНЧЕВА 

 

като разгледа докладваното от съдия  Панчева гр.дело № 730  по описа за 2012г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

          Пред съда  е депозирана   искова молба  от В.Б. *** , като майка и законен представител на малолетното си дете С.Б. , като производството е в сроковете  преди първото по делото съдебно заседание. С писмена молба   депозирана в деловодството на ЛРС   на 08 .01. 2013 г. от     ищецът по делото  е направено  оттегляне на  иска. Молбата е депозирана в деловодството на съда  лично от страната  видно от отметката на деловодителя   при ЛРС  К.В. . На основание чл.232 от ГПК ищецът може  да оттегли исковата си молба до приключване на първото по делото заседание , без съгласието на ответника. Оттеглянето на иска   е  процесуално действие като  за  неговата  значимост  в тази фаза на производството не необходимо съгласието на ответника. При това положение  с направеното оттегляне  на иска съдът се десезира с правния спор и производството по делото следва да се прекрати.

         Налице са основанията на чл. 232 от ГПК и производството по делото следва да бъде прекратено.

         Водим от горното, Съдът

 

О п р е д е л и :

 

Прекратява производството по гражданско дело № 20074410100730  по описа на съда за 2012 г по описа на ЛРС поради   оттегляне на иска  на основание чл. 232 от ГПК.

         Определението подлежи на обжалване с частна жалба  пред ПлОС в 7-мо дневен срок от съобщението до страните .

 

                   Районен съдия: